Pentru Daria

iulie 8, 2008 0

Vezi si site-ul http://dariasarbu.uv.ro/site/index.php
Daria Sîrbu are 11 luni şi o boală extrem de rară îi pune în primejdie viaţa. În urmă cu mai puţin de o lună, părinţii ei au descoperit nişte dungi galbene pe unul din călcâie. După două seturi de analize, diagnosticul doctorilor a fost crud: fetiţa suferă de o hipercolesterolemie, o boală ce afectează 1 la 1 milion de persoane.
Boală rară
“Colesterolul normal al unui bebeluş este între 50 şi 100 mg/dl. Al Dariei e mai mare de 1.000. Singura noastră şansă este un transplant de ficat, la care sper să fiu eu donatoarea”, spune Florentina Sîrbu, mama fetiţei. De când au descoperit boala, părinţii Dariei s-au apucat de citit tratate de specialitate şi de căutat informaţii cu privire la tratamente. “Când am fost la Bucureşti, doctorii de acolo erau mai puţin informaţi despre tratamente decât noi. Ni s-a recomandat un medicament care a fost interzis în toată lumea, dar se mai poate cumpăra de pe site-urile din Canada. Efectele adverse sunt foarte grave şi pentru noi nu ar fi o soluţie”, explică femeia.
Transplant în Belgia
Pentru că au început să se intereseze de doctori din toată lumea care le-ar putea ajuta copilul să ducă o viaţă normală, au reuşit să intre în legătură cu câţiva care au reuşit să trateze boala până acum. “Am vorbit cu o specialistă din America, am vorbit cu o clinică din Belgia, care este una din cele mai ieftine din lume. În Belgia ni s-a spus să venim când avem ficatul, lista lor de aşteptare la transplanturi fiind şi mai mare”, arată mama fetiţei. Costul operaţiei în Belgia ajunge la 85.000 de euro, cu tot cu consultaţiile dinainte. Pentru că nu dispun de aceşti bani, în disperare de cauză, părinţii au făcut un site pe care au povestit drama prin care trec acum şi au cerut ajutorul tuturor celor care pot oferi un sprijin.
Test de compatibilitate
“La noi sună toată ziua telefoanele. Am vorbit şi cu Liana Stanciu, care a spus că se va interesa dacă se poate face tratamentul cu celule stem în Austria. Deşi noi nu i le-am recoltat la naştere, am înţeles că se pot extrage din coloană”, mai explică Florentina Sîrbu. Familia a fost înscrisă şi pe lista naţională de transplant şi se află pe locul 134, dar familia spune că în România şansele Dariei de a fi operată în viitorul apropiat sunt extrem de mici. “Eu trebuie să merg săptămâna viitoare cu Daria la Bucureşti să îmi fac un test de compatibilitate, să văd dacă îi pot dona eu ficat Dariei. Avem noroc că am descoperit boala destul de devreme şi organele Dariei nu sunt afectate încă. E o luptă contratimp, dacă nu facem transplantul, Daria ar putea face infarct la 1 an jumătate”, spune cu amărăciune mama fetiţei.
––-
Toţi cei care doresc să ajute familia Sîrbu pot face donaţii în conturile deschise la BRD Iaşi (cod SWIFT: BRDEROBU):
RO96BRDE240SV01597572400 pentru RON
RO88BRDE240SV01597732400 pentru EUR
RO46BRDE240SV24567202400 pentru USD
Titular cont:Sîrbu Constantin Florin.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.