Petre M. Iancu: ”Salut decizia premierului Cîțu de a-l demite pe Bjoza. E un negaționist, face mistificări antisemite ale istoriei”

Petre M. Iancu: ”Salut decizia premierului Cîțu de a-l demite pe Bjoza. E un negaționist, face mistificări antisemite ale istoriei”

martie 17, 2021 1
”Salut fără nici un fel de rezerve decizia premierului Cîțu de a-l demite din funcția de subsecretar de stat pe Octavian Bjoza.
În opinia mea, e vorba de un negaționist care se dedă la mistificări antisemite ale istoriei. Indiferent de meritele sale mai vechi, prezența în guvern a unui ins care falsifică trecutul neamului și capitolele lui cele mai încărcate și întunecate nu face și nu șade bine țării.
N-a făcut cinste României nici numirea lui în funcție, de către Victor Ponta, nici decorarea lui în 2015 de către șeful statului. Am criticat fără echivoc acest prim și nedemn demers al președintelui, după accesul lui Klaus Iohannis la funcția supremă.”
Sursa: Facebook/Petre M. Iancu (Deutsche Welle)
CONTEXT
Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, a fost demis din funcţia subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Decizia semnată de Florin Cîţu a fost publicată în Monitorul Oficial.
„A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos”, a fost explicaţia premierului Florin Cîţu, pentru care l-a demis pe Octav Bjoza.
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.