Polițiștii protestează în Capitală, pentru a opta săptămână la rând. Mai mulți manifestanți din fața Palatului Cotroceni au fost amendați de jandarmi

Polițiștii protestează în Capitală, pentru a opta săptămână la rând. Mai mulți manifestanți din fața Palatului Cotroceni au fost amendați de jandarmi

februarie 24, 2021 0

Polițiștii protestează din nou, miercuri, în Capitală, pentru a opta săptămână la rând. Aceștia au anunțat că vor continua să iasă în stradă până li se vor respecta drepturile. Mai mulți manifestanți din fața Palatului Cotroceni au fost amendați de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor de protecție din starea de alertă de coronavirus. În plus, zona în care au voie să protesteze a fost limitată la un țarc.

Miercuri dimineață se adunaseră deja zeci de polițiști în fața Palatului Cotroceni, nemulțumiți de condițiile de muncă. Proteste ale polițiștilor au loc astăzi și în fața prefecturilor din Alba și Argeș.

Federația Publisind a anunțat continuarea protestelor miercuri, 24 februarie, de la ora 10.00, în București, la Președinția României și la prefecturile Alba, Argeș. Din Federația afiliata la Blocul National Sindical fac parte 35.000 de membri din politie si politie de frontiera, politie penitenciara si probatiune, administratie publica centrala si locala, asistenta sociala, grefa judiciara, sport si tineret, finante si control financiar, mediu si RA-APPS.

Revendicările generale ale acestora sunt: eliminarea inechitatilor salariale din sistemul public, aplicarea legii-cadru privind salarizarea bugetarilor, un salariu minim corelat cu cresterea preturilor de consum.

Un reprezentant al polițiștilor care au venit miercuri în fața Palatului Cotroceni spune că mesajul pe care ei îl transmit este pentru opinia publică, tocmai pentru a contrazice declarațiile guvernanților despre salarii și sporuri mari, venituri ce nu le aparțin lor, ci clientelei politice din Poliție.

În plus, polițiștii s-au revoltat după ce au fost legitimați și amendați de jandarmi și puși să se restrângă într-un țarc pentru manifestație.

„Venim de 8 săptămâni in fiecare miercuri. Mesajul este pentru opinia publică, care este manipulată de premierul Florin Cîțu. Se vorbește de sporuri când se știe că maximumul permis de lege este de 30%

Acele salarii nu sunt ale noastre, ci ale clientelei politice. 

Menținem în plată un sistem cu multe sporuri, doar că e o strategie perversă.

Noi protestăm pentru salarii și sporuri decente.

La fiecare protest am încercat să atragem atenția. Nu știm în ce mod acestea atrag atenția guvernantilor, dar din ce în ce mai mulți ies, și cred că nu se poate trece peste noi.

Guvernanții au ieșit cu înghețarea sporurilor, urmează un nou mod de salarizare, la acel  moment, garantat, vor ieși mai mulți oameni să protesteze”, a declarat pentru Realitatea PLUS un reprezentant al sindicaliștilor din Poliție, adăugând că este posibil să oprească și activitatea în următoarele săptămâni. 

Aceștia anunță că protestele vor continua și în luna martie: „La începutul săptămânii următoare vom stabili un nou calendar pentru luna martie”.

 

Sursa: Vox Publica

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.