Poza care explică de ce a angajat-o Isărescu pe Dăncilă la Banca Națională

Poza care explică de ce a angajat-o Isărescu pe Dăncilă la Banca Națională

mai 18, 2021 2

Viorica Dăncilă era șomeră de aproape doi ani, de când Guvernul PSD a fost dat jos în Parlament. Noua conducere a PSD, cu Marcel Ciolacu în frunte, nu i-a dat loc pe listele cu candidați la alegerile din decembrie anul trecut.

Fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, Dăncilă a fost numită consilier de strategie al guvernului BNR, Mugur Isărescu.

Informația inițială a fost publicată de Antena 3. Dăncilă a fost angajată în 15 mai.

Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar și a susținut un interviu.

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Premierul “20-20”, poate cel mai prost șef de Guvern din istoria post-decembristă, în mandatul căreia s-au petrecut atrocitățile din 10 august 2018, deprofesionalizarea masivă a instituțiilor publice, ruina finanțelor țării și masacrarea legilor Justiției, va lucra, de la 1 iunie, la Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde a BNR.

E vorba, practic, de o sinecură pentru o persoană care nu reușește nici măcar să scrie bine românește, dar de care s-ar părea că sistemul consideră că va mai avea nevoie, la un moment dat.

Există însă și o explicație plauzibilă pentru care Mugur Isărescu a putut să-i ofere un post gras unei ”catastrofe” ca Viorica Dăncilă: când a ajuns prim-ministru, Dăncilă a blocat planul lui Liviu Dragnea de a-l debarca pe Mugur Isărescu de la șefia Băncii Naționale.

Dragnea declanșase o adevărată campanie de demonizare a lui Isărescu și era ”chitit” să-l propulseze pe fostul PSD-ist Florin Georgescu în fruntea BNR.

Dar Viorica Dăncilă a întors situația în favoarea guvernatorului în funcție și astfel Mugur Isărescu a mai prins un nou mandat. Cu Dăncilă premier și lider PSD la butoane, majoritatea din vechiul Parlament a funcționat unsă și Isărescu a rămas în funcție.

Acum, i-a întors serviciul celei care l-a ajutat, oferindu-i lui Dăncilă un post cald de consilier BNR.

Imaginea de mai sus explică de la sine de ce Isărescu a recompensat-o acum pe Dăncilă: la masa lui Dragnea, cu excepția Vioricăi Dăncilă, toți îi doreau capul guvernatorului BNR: Liviu Dragnea, Orlando Teodorovici și Florin Georgescu, veșnic vicepreședinte al Băncii Naționale, fost ministru PSD, într-o eternă așteptare de a-i lua locul lui Mugur Isărescu.

Viorica Dăncilă a pariat împotriva curentului și acum a câștigat.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
2 comments on “Poza care explică de ce a angajat-o Isărescu pe Dăncilă la Banca Națională
 1. Avatar

  Aurel

  Dezamagire si revolta.

  mai 18, 2021 Reply
 2. Avatar

  Aurel

  Dezamagire is revolta

  mai 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.