Regele Charles a revenit la îndatoririle publice: „Sunt bine, mulțumesc!

Regele Charles a revenit la îndatoririle publice: „Sunt bine, mulțumesc!

mai 1, 2024 0

Regele Charles al Marii Britanii a vizitat un centru de oncologie, University College Hospital Macmillan Cancer Centre, la revenirea sa la îndatoririle publice după ce a fost diagnosticat cu cancer.

Un rege Charles al Marii Britanii zâmbitor şi cu un aspect sănătos a revenit marţi la treburile publice pentru prima dată de când a fost diagnosticat cu cancer în februarie, relatează Reuters.

Palatul Buckingham a anunţat zilele trecute că medicii au fost suficient de mulţumiţi de răspunsul regelui, în vârstă de 75 de ani, la tratamentul pentru forma de cancer pe care o are, aşa încât acesta să poată relua unele angajamente în public.

În prima dintre aceste apariţii publice, regele şi soţia sa, Camilla, au vizitat un centru de oncologie, University College Hospital Macmillan Cancer Centre. Regele a părut vesel, salutându-i pe cei adunaţi afară la sosirea sa, relevă sursa citată, conform Mediafax.

„Sunt bine, mulţumesc”, i-a spus Charles unui pacient.

Vizita a marcat, de asemenea, faptul că Charles a devenit conducătorul organizaţiei caritabile Cancer Research UK, care a fost concepută pentru a contribui la creşterea gradului de conştientizare a importanţei diagnosticării timpurii a bolii.

Problemele de sănătate ale lui Charles au început în ianuarie, când s-a aflat că va fi internat pentru a fi supus unei proceduri medicale privind ”o prostată mărită benignă”.

În luna următoare, Palatul Buckingham a arătat că testele au descoperit prezenţa unei „forme de cancer”, dar nu a oferit mai multe detalii.

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.