Săracii din țara bogată sau cum un jurământ încălcat de politicieni se transformă în blestem pentru un neam întreg

Săracii din țara bogată sau cum un jurământ încălcat de politicieni se transformă în blestem pentru un neam întreg

septembrie 1, 2020 0

După 30 de ani de oligarhie, traseism politic, corupție și poate cel mai grav, lipsa de viziune într-un proiect serios de țară, noi, blestematul popor român am început să semănam cu broasca din experimentul adaptabilității. Pusă într-o oală cu apă la fiert, broasca începe să-și adapteze temperatura corpului și reușește să reziste, însă când apa ajunge la punctul de fierbere, broasca nu se mai descurcă, dar nici nu mai poate sări din oală fiind extrem de obosită cu supraviețuirea de până atunci… cine a ucis broasca, apa clocotită, omul care a pus-o în oală?

Nu, frați români, trebuie să avem puterea să recunoaștem corect cauza! Păstrând comparația poporului cu broasca, adevărul este că ne ucide incapacitatea noastră de a decide când să sărim din oala sub presiune! Până acum, majoritatea dintre noi am lăsat politicienii tuturor partidelor să ne exploateze economic, financiar, psihic și emoțional. De la un ciclu electoral la altul, apa a devenit și mai fierbinte… și încă nu ne-am decis să sărim, cât încă mai aveam putere, acum suntem foarte aproape de punctul de fierbere… când am protestat împotriva siluirii justiției am avut putere, pe 10 August 2018 am avut putere, la europarlamentare și prezidențiale am demonstrat că putem sări din oala clocotită a populismului dizgrațios… dar astăzi gâfâim destul de obosiți…

Semnalul a fost corect receptat de PSD și acoliții ei și tocmai de aceea insista atât de mult cu această moțiune de cenzură. Profitând de efectele pandemiei, de bâlbele guvernamentale, de situația economică precară și de Uriașul aparat de propagandă, cei care au fiert broasca două decenii din trei încearcă să ne convingă acum că sunt singurii care ne pot reda apei sănătoase a lacului… ce înșelăciune imensă!!!

Cine nu s-a tâmpit definitiv poate înțelege ca Politrucii tuturor partidelor, dar mai ales cei din PSD-ALDE-PRO România nu s-au luptat niciodată pentru binele cetățenilor și pentru sănătatea și prosperitatea societății ci au fost mânați orbește doar de dorința de putere și de avere din banul public! Președintele Iohannis a pus foarte corect punctul pe i afirmând: “Cinismul cu care acest partid rupt total de interesele romanilor își urmărește unicul scop de a ajunge din nou la resursele publice demonstrează clar că PSD este fundamental corupt de dorința de putere și nu se poate reforma, indiferent cine îl conduce.”

Cine poate explica rațional Depunerea unei moțiuni de cenzură în această perioadă critică pentru viitorul României prinsă într-un război complicat cu pandemia de Coronavirus, cu provocări majore ale unei economii în contracție și cu sute de mii de locuri de muncă pierdute? Cine câștigă din aruncarea țării în instabilitate? Oare broasca din ce în ce mai obosită chiar nu simte pericolul punctului de fierbere? Vrem să aruncăm la gunoi tot efortul comun depus de autorități și cetățeni pentru limitarea transmiterii virusului sub bagheta unor iresponsabili care s-au  remarcat doar prin acțiuni de permanenta sabotare a interesului  național? 

Cum ar putea PSD și acoliții să ne convingă de bunele lor intenții când  au fost la guvernare în ultimii ani și au risipit fără discernământ banii publici, lăsând România complet nepregatită în fața unei astfel de crize. De ce nu au majorat ei cu 40% punctul de pensie, când eram pe creștere economică și lumea funcționa normal?

Moțiunea de cenzură împotriva actualului guvern nu are, așadar, niciun temei real, iar Depunerea ei într-un moment în care numai de instabilitate politică nu avem nevoie, cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, este absolut de neînțeles, fapt surprins perfect în declarația președintelui României: “Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai caștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.