Șoferii de TIR, îngrijorați de ”blackout”. Adevărul despre ”pana de curent care va lovi Europa”

Șoferii de TIR, îngrijorați de ”blackout”. Adevărul despre ”pana de curent care va lovi Europa”

noiembrie 2, 2021 0

O mulțime de oameni s-au speriat din cauza unei știri plecate din Austria, care ar anunța o posibilă pană imensă în alimentarea cu energie electrică a populației și a statelor.

Pe adresa redacției, am primit mesaje de la șoferi de TIR români aflați pe drumurile Europei, care se tem că ar putea rămâne blocați prin vămi zile bune, departe de casă

În continuare vom demonstra că știrea, care a circulat masiv așa cum se rostogolesc toate informațiile care anunță ceva rău (vezi falsurile despre riscurile vaccinării), nu înseamnă câtuși de puțin că Europa chiar va fi lovită de o pană de curent, ci că acel posibil ”Blackout” este doar o posibilitate ca multe altele, care se poate întâmpla peste 5 sau 10 ani (Austria, de exemplu, vrea să aibă Armata pregătită ideal pentru așa ceva în 2025!) sau săptămâna viitoare, ori deloc.

Știrea a plecat de la o campanie de informare pusă la cale de autoritățile din Austria, pentru ca oamenii să fie pregătiți ”ÎN CAZUL ÎN CARE APARE” o eventuală criză a energiei electrice, pe fondul crizei actuale și al consumului mare din timpul iernii.

Austriecii sunt sfătuiți ca, în acest IPOTETIC caz, să fie pregătiți cu lanterne, mâncare, apă etc, pentru câteva zile, cât ar putea dura o pană de curent.

Dar asta este exact la fel cu sfaturile de la TV despre ce să faci în caz de cutremur. Sau cu știrile despre erupția unui vulcan care a mai erupt în trecut și mai poate erupe iar, deși nu se știe când…

E bine să fii pregătit pentru orice, ca țară, vedem acum ce ravagii a făcut pandemia în România din cauză că Ministerul Sănătății nu a mărit numărul de paturi la ATI și nu a achiziționat medicamente pentru tratarea bolnavilor de COVID. Dacă România era ca Austria, eram pregătită și pentru COVID, și pentru pana de curent, etc etc.

Deci, Austria face bine ce face că vrea să fie foarte pregătită pentru orice situație de criză, inclusiv pentru o pană de curent care nu e sigur că se va produce niciodată. Mai bine să fii pregătit de ceva, decât nu…

Austria a luat acest scenariu atât de în serios încât, începând cu 2025, o sută din principalele sale cartiere generale militare vor fi autosuficiente în ceea ce privește acoperirea nevoii de energie, combustibil, apă curată și alimente, anunță La Razon.

Locotenent-colonelul Pierre Kugelweis explică pentru  agenția de presă spaniolă Efe că aceste barăci ar fi baza de sprijin pentru organizațiile civile, precum pompierii și lucrătorii din domeniul sănătății, care au nevoie de energie și coordonare pentru munca lor în cazul unei pane de curent.

„În 2025 ar trebui să existe cazărmi autosuficiente în toate statele (regiunile) federale pentru a garanta răspunsul Armatei în cazul unei întreruperi de curent și, astfel, să ofere organizațiilor civile posibilitatea de a „reîncărca””, spune oficialul.

În ultimele 18 luni, Armata austriacă a efectuat mai multe manevre în care a fost testat răspunsul la această situație de criză a unei posibile pene de curent și modul de îmbunătățire a coordonării cu poliția și alte organizații.

„O pană de curent este o amenințare cu un mare impact asupra societății. Și este important ca toate serviciile de urgență, precum poliția, ambulanțele sau pompierii, să continue să funcționeze. În cazul unei întreruperi de curent, principala sarcină a Forțelor Armate este aprovizionarea și sprijinirea altor organizații de urgență”, rezumă militarul.

Asta e tot. Nu scrie nicăieri că SIGUR va apărea o pană, dar dacă Doamne-ferește apare e mai bine să fii pregătit decât nu.

Este ceea ce face Austria, nu doar pentru viitoare pene de curent, chiar dacă poate nu vor apărea niciodată, ci și pentru dezastre naturale, pandemii, crize financiare.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.