SONDAJ. Ar trebui să demisioneze Florin Cîțu după scandalul amenzii sale de circulație din SUA?

SONDAJ. Ar trebui să demisioneze Florin Cîțu după scandalul amenzii sale de circulație din SUA?

august 11, 2021 6

Premierul României a recunoscut informațiile apărute în presă potrivit cărora a fost condamnat în SUA, acum 20 de ani, la plata de 1.000 de dolari amendă pentru că a condus sub influența alcoolului.

”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de o conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă. O amendă foarte mare. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. E interesant că apare această informație acum, în competiția internă din PNL. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost. Era o contravenție. Am plătit și în România amenzi de circulație.”, a declarat premierul Cîțu în această seară.

Legislația în SUA prevede că șoferul rămâne în custodia Poliției până judecătorul ia o decizie. Cîțu a stat două zile după gratii, pțnă când justiția a decis că fapta sa nu e gravă și l-a pus să achite o contravenție.

Totuși, una dintre acuzațiile adus acum premierului este că nu a recunoscut acest eveniment din trecutul său înainte de a fi numit premier.

Rareș Bogdan a declarat că dezvăluirea despre Cîțu vine din interiorul PNL (n.r. – de la tabăra Orban) și că miza internă e uriașă – cele 80 de miliarde de euro de la UE, plus bugetul național în creștere.

Parlamentarul USR Emanuel Ungureanu a criticat dur condamnarea lui Cîțu în SUA și a spus că acesta nu mai poate fi ministru sau premier.

Mihai Tudose, fost premier PSD, a spus și el că Florin Cîțu trebuie să demisioneze.

[wpdevart_poll id=”28″ theme=”1″]

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.