SONDAJ. Cioloș, pe primul loc, Drulă – locul 2, dar dublu față de Barna – locul 3. Top final pentru șefia USRPLUS

SONDAJ. Cioloș, pe primul loc, Drulă – locul 2, dar dublu față de Barna – locul 3. Top final pentru șefia USRPLUS

mai 17, 2021 1

Sondajul publicat pe VoxPublica.ro despre șansele candidaților (neoficial, deocamdată, nu toți au anunțat că vor candida) are deja un rezultat spectaculos.

Pe primul loc în preferințele celor care au votat nu a ieșit Dan Barna, liderul ex-USR, partidul cel mai mare din asocierea cu PLUS, ci ex-liderul acestei din urmă formațiuni, care înainte apărea în sondajele de opinie la cote și de 4 ori mai mici decât USR.

Astfel, cu Dan Barna au votat doar 76 de utilizatori, în timp ce cu liderul Renew Europa au votat de aproape 4 ori mai mulți: 263 de voturi, pentru Dacian Cioloș.

Surprinzător, acesta este urmat îndeaproape de Cătălin Drulă, actualul ministru al Transporturilor, care a adunat 157 de voturi.

Dar nu este totuși o mare surpriză, deoarece Drulă este singurul ministru USRPLUS din actuala guvernare care chiar a ”rupt gura târgului”, cum se spune, prin războiul la baionetă declanșat împotriva lui Ion Rădoi, baronul Metrorex.

Pe locul 3 s-a plasat Dan Barna, care a și anunțat public că va candida la șefia noii formațiuni USRPLUS: 76 de voturi.

Ceilalți potențial candidați au înregistrat scoruri departe de top 3.

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, și Claudiu Năsui, actualul ministru al Economiei (despre care au apărut informații publice că ar urma să candideze la Președinția României în 2024) au însumat puține voturi.

La fel Cosette Chichirău (care a dezamăgit probabil propriul electorat după scandalul provocat inutil la Iași, prin blocarea bugetului urbei lui Eminescu).

Rezultatul final al răspunsurilor la întrebarea: ”Cine va fi viitorul președinte al USRPLUS?”

Dan Barna ………………..76

Dacian Cioloș ………….263

Tudor Benga……….     21

Claudiu Năsui…………..11

Vlad Voiculescu…………12

Cătălin Drulă……………..157

Dragoș Tudorache……7

Dragoș Pîslaru…………..14

Cosette Chichirău……..27

Altcineva……………………..65

 

NOTĂ 1. În clasamentul final, s-au contorizat doar voturile înregistrat pe platforma VoxPublica.ro, nu și cele exprimate în diverse grupuri și pagini de facebook, după cum nici mesajele de susținere ale unui candidat anume pe rețelele de socializare, care au fost mult mai numeroase dar nu se încadrau în măsurătoarea online așa cum a fost ea anunțată inițial.

NOTĂ 2. Rezultatul final al sondajului nu reprezintă un sondaj de tipul clasic, ci este doar o măsurătoare online la care au participat doar cei care au luat la cunoștință de întrebarea lansată pe platforma VoxPublica.ro, care nu exprimă obligatoriu starea reală de spirit din competiția internă de partid, ci doar o ipostază a acestei competiții, la un moment dat.

NOTĂ 3. Sondajul a fost publicat pe VoxPublica.ro pe data de 7 mai 2021 și numărătoarea a fost oprită pe 17 mai 2021. Articolul inițial în care a fost publicat prima oară sondajul cu rezultatele de mai sus, AICI

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
One thought on “SONDAJ. Cioloș, pe primul loc, Drulă – locul 2, dar dublu față de Barna – locul 3. Top final pentru șefia USRPLUS
  1. Avatar

    Mihaela Pasoi

    Pe lista trebuia sa fie si Clotilde Armand!!

    mai 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.