SONDAJ. Cîțu și Orban – victorioși, USRPLUS decontează crizele coaliției, George Simion ia fața cuplului Barna-Cioloș

SONDAJ. Cîțu și Orban – victorioși, USRPLUS decontează crizele coaliției, George Simion ia fața cuplului Barna-Cioloș

mai 7, 2021 1

Un ultim sondaj publicat de institutul INSOMAR arată un scor în creștere pentru PNL și Ludovic Orban, președintele partidului. Ascensiunea liberală se produce pe fondul scăderii încrederii în USRPLUS, iar explicația este simplă: crizele provocate de oamenii lui Dan Barna și Dacian Cioloș, la guvernare.

Cea mai gravă dintre ele – provocată de anunțul că USRPLUS va ieși de la putere dacă premierul Cîțu nu demisionează după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu, ex-ministrul Sănătății – arată că liberalii au ieșit întăriți din acea confruntare.

În schimb, USRPLUS a decontat blocajul provocat în plină pandemie: scorul formațiunii este chiar sub cel de la alegeri (15%).

Horia Tomescu, viceprimar USRPLUS la București, a făcut mult rău partidului
A lucrat Piedone ”pe sub masă” cu Horia Tomescu (USRPLUS)?

Tendința descendentă poate continua însă, deoarece după acel episod, USRPLUS a mai fost implicată în alte trei scandaluri: blocarea bugetelor Iașiului (sursa scandalului – Cosette Chichirău) și al Capitalei (unde viceprimarul Horia Tomescu a cerut declararea incapacității de plată a Capitalei – un dezastru!), dar votarea în schimb a bugetului lui Piedone, baron local și primar la Sectorul 5.

Cel din urmă caz va costa probabil și mai mult USRPLUS la imagine, pentru că alianța USRPLUS-Piedone este considerată o trădare de electoratul formațiunii create pe valul anti-baroni locali.

Și aici, apare în joc numele lui Horia Tomescu. El provine de la filiala USRPLUS Sector 5, adică în parohia lui Piedone, deci e posibil ca tot viceprimarul Capitalei să fie sursa ”combinației” cu unul dintre cei mai toxici baroni locali, în plus, acuzat pentru implicarea în cazul morților de la Colectiv.

Iată răspunsurile la principalele două întrebări ale sondajului:

 

1. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, cu ce partid aţi vota?

PNL 23.50%
PSD 22.14%
AUR 15.53%
USRPLUS 13.59%
UDMR 8.64%
PMP 4.66%
PRO ROMANIA 4.17%

 

2. Dacă duminica viitoare ar fi alegeri prezidenţiale, cu cine aţi vota?
Ludovic Orban 22.14%
Marcel Ciolacu 20.29%
George Simion 14.27%
Dan Barna 12.04%
Dacian Cioloş 8.25%

Sondajul INSOMAR a fost realizat pe un eşantion de 1030 de respondenţi, din rândul populaţiei adulte, rezidentă în România, în vârstă de 18 ani şi peste, eroarea fiind de plus – minus 3,1% la un nivel de încredere de 95%.

Datele au fost colectate pe baza chestionarului online, respectându-se raportul de reprezentativitate a eşantioanelor cu îndeplinirea criteriilor de relevanţă. Validarea eşantionului s-a realizat pe baza ultimilor date INS, anunță Realitatea.net.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.