SONDAJ. Susținere importantă a cetățenilor SUA în ridicarea vizelor pentru români

SONDAJ. Susținere importantă a cetățenilor SUA în ridicarea vizelor pentru români

martie 31, 2022 0

Cei mai mulți cetățeni americani susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români prin includerea României în programul Visa Waiver, arată un sondaj realizat de The Bullfinch Group în parteneriat cu INSCOP Research, potrivit unui comunicat de presă.

Datele au fost culese în perioada 19-23 februarie 2022 prin interviuri telefonice, volumul eșantionului fiind de 1044 de votanți înregistrați. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

Programul Visa Waiver al Departamentului pentru Securitate Internă din Statele Unite ale Americii permite cetățenilor din 40 de țări să călătorească în SUA în scop de turism sau afaceri pentru o perioadă de 90 de zile fără a avea nevoie de viza.

Cunoscând acest lucru, și fiind întrebați dacă susțin sau nu includerea României în programul Visa Waiver care presupune eliminarea vizelor pentru cetățenii români, majoritatea americanilor (53%) au declarat că susțin eliminarea vizelor pentru cetățenii români.

Doar 21% se opun includerii României în programul Visa Waiver, în timp ce 25% nu și-au format o opinie, fiind nehotărâți.

Sursa: G4Media.ro

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.