”Șoșoacă de Iași” slugărește stafia lui Tudorel Toader și delirează legionaroid, folosindu-se de Iisus Hristos

”Șoșoacă de Iași” slugărește stafia lui Tudorel Toader și delirează legionaroid, folosindu-se de Iisus Hristos

august 18, 2021 0

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în vremea lui Dragnea și Tăriceanu, a devenit cea mai detestată persoană din Moldova și nu numai în perioada în care a încercat să fie util planului ROM-EXIT (scoaterea de facto a României din UE).

Dar puțini ar fi crezut că după ce sinistrul profesor ieșean a fost pus cu botul pe labe de români, prin votul masiv anti-Dragnea, Ponta, Tăriceanu, va apărea peste noapte un personaj la fel de toxic, tot din Iași, care să poată fi privit ca drept un veritabil urmaș al celui poreclit ”Slugărel”.

Nu întâmplător, acesta dă târcoale tot mediului universitar, cel care l-a propulsat și pe Toader la CCR și MJ: este vorba de Silvian Emanuel Man, liderul ”de onoare” al Ligii Studenților din Iași, care în mod surprinzător este tolerat să debiteze prostii, enormități și propagandă neo-legionară de către mari VIP-uri cocoțate la vârful unor instituții.

Marți, în fața invitaților speciali Patriarhul Daniel și Ioan Aurel Pop, președintele Academiei, și a celorlalți participanți la Congresul studențesc, Silvian Emanuel Man și-a reluat teoriile marca Zelea Codreanu, Diana Șoșoacă și George Simion.

Atât Patriarhul, cât și președintele Academiei nu numai că n-au intervenit și nu s-au delimitat de afirmațiile sale, nici măcar atunci când lua numele Mântuitorului în pustiu și făcea ceva pe modelul plin de iubire lăsat moștenire lumii de Iisus Hristos.

Culmea, respectivii chiar l-au aplaudat taman în timp ce individul lipsit de orice Dumnezeu civic proslăvea blasfemii folosindu-se de numele Mântuitorului și transformându-l pe Isus în cârpă electorală.

Câteva dintre teoriile și comparațiile insultătoare cu strămoși care, într-adevăr, au trăit momente grele au fost notate de G4Media.

Silvian Emanuel Man, rebel fără cauză într-o țară unde, la fel ca și ceilalți șoșocari, se bucură de libertatea de a se văicări că e persecutat fără să-i facă cineva ceva, a pretins că acum „țara nu ne mai aparține“.

Delirul reprezentantului studenților din Iași a fost transmis în direct de televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas.

Discursul legionaroid al președintelui de onoare al Ligii Studenților Iași

„(…) În 1992, după ce studenții au mers pe jos de la Chișinău la București ducând pe urmeri Crucea Basarabiei în Drumul Crucii, părintele Dumitru Stăniloae le-a cerut acelor tineri să fie deasupra celor din interbelic – adică deasupra celor care și-au dat viața pentru Hristos și Neam. Acest îndemn trebuie să ne cutremure și să ne facă să realizăm ce sarcină înaltă are de purtat generația noastră. Dacă celor din 1871 le-a revenit ca misiune doar realizarea unității de neam, a României Mari, și punerea temeliei unei generații de intelectuali de elită care să conducă și să rânduiască instituțiile fundamentale ale națiunii și ale statului nostru, acum avem mult mai multe de înfăptuit de către predecesorii noștri.

Astăzi nu este doar pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni, ci și o zi în care ne aducem aminte de creștinii care sunt persecutați în această lume, fie de regimuri tiranice prin pedepse demne de actele martirice, fie de regimuri așa-zis democratice, care îi marginalizează din școli, din universități, de la locul de muncă, eliminându-i sistematic din viața publică pe cei care nu se aliniază corectitudinii politice și așa-zisei culturi a anulării.

Nu mai facem această manifestație în Imperiul Austro-Ungar ca să ne fie frică să spunem lucrurilor pe nume, ci în țara noastră, dar care, din păcate, astăzi nu ne mai aparține.

Aici, între noi, ne este ușor să ne mărturisim unii altora credința noastră, dar când vom pleca de aici, vom avea fiecare dintre noi curajul ca pentru idealurile noastre să fim luați în râs, să fim batjocoriți și marginalizați? Sau să ne batem pentru ele cu riscul de a-i supăra pe mai marii zilei din țară și de peste hotare, călcând abia atunci cu adevărat pe urmele celor de la 1871?

(…) Căci chiar și în vremuri de cenzură, când aveai voie să vorbești doar cu voie de la stăpânire, sau în vremuri de mari prigoană, înaintașii noștri, chiar închiși și bătuți fiind pentru convingerile lor, erau mai liberi decât suntem noi astăzi.

Să ne luăm fiecare libertatea și demnitatea înapoi, ca să putem să ne luăm cu adevărat țara înapoi.

Istoria este scrisă de cei curajoși, care scot sabia ca să separe grâul de neghină, oile de capre, și care nu au frica că vor muri de sabie, căci chiar Hristos a spus că <<eu n-am venit să aduc pace, ci sabie!>>.

Așadar, să ne războim cu lenea, confortul și comodidatea din noi, căci eroii nu stau în case, dar să ne războim și cu ignoranța și cu neștiința, căci, vorba lui Eminescu, mulți lucrează, dar puțini gândesc.

Îi așteptăm pe toți cei care doresc că contribuie în mod concret la înfăptuirea idealului național alturi de noi și la apărarea civilizației noastre, în toamnă, la Iași, unde vom organiza un veritabil Congres Studențesc, cum am mai și organizat, dealtfel, în trecut, asemenea congreselor de odinioară”.

f

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.