Text anti-Sigfried

iunie 14, 2007 0

Vasile Ernu scrie un text mişto despre pietoni versus oamenii cu BMW, un soi de replică la textul scris de Gabriel Liiceanu despre maşinile sale în ziarul nostru. Eu am o singură observaţie de făcut. I-am reproşat multe lui Liiceanu, dar îi înţeleg amorul pentru automobil. Am condus o Dacie, un Oltcit, un Matiz şi un Renault. Le-am iubit pe toate. Mi-am iubit şi statutul de pieton pînă la o vîrstă. Apoi am cedat nervos :). Citez din Ernu:

  • Stimati automobilisti, va rog sa nu uitati ca „mersul pe jos face piciorul frumos“. Iar acum o sa va repovestesc (remake) cea mai duioasa oda dedicata PIETONULUI, marca ILF & PETROV.
    Pietonii reprezinta cea mai mare parte a omenirii. Mai mult chiar, constituie lamura ei. Pietonii au creat lumea. Ei au construit orasele, au ridicat cladirile cu etaje peste etaje, au facut instalatiile de canalizare si de alimentare cu apa, au pavat strazile si le-au luminat cu becuri electrice. Ei au raspindit cultura in lumea intreaga, au inventat tiparul si praful de pusca, au facut poduri peste riuri, au descifrat hieroglifele egiptene, au pus in circulatie lama de ras, au desfiintat comertul cu sclavi si au stabilit ca din boabele de soia se pot prepara o suta paisprezece feluri de mincare gustoasa si hranitoare.
    Si cind totul a fost gata, cind planeta noastra a capatat un aspect oarecum civilizat, au aparut automobilistii.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.