Traian, ca pestele in apa in Piata Constitutiei

aprilie 22, 2007 0

Revenirea spectaculoasa pe care a avut-o cu discursul sau din Piata Constitutiei, pare sa spuna ca, pina la urma, cei 322 de parlamentari care l-au suspendat din functia numarul unu in stat i-au facut un bine lui Traian Basescu. De pe uscat – unde ajunsese sa se sufoce tot mai des -, l-au aruncat in apa. Acolo unde, ca un marinar de vocatie, se simte cel mai bine.
Unii vor spune – si au dreptate – ca, acum citeva ore, T Basescu a fost un populist exasperant pe alocuri (de pilda, le-a spus de atitea ori romanilor ca ii iubeste incit sigur i-a plictisit pe multi cu aceasta declaratie). Alti, vor sublinia ca seful statului, temporar suspendat, a punctat in exces, ca sa se vada mai bine, temele serioase pe care a insistat de-a lungul mandatului inceput in decembrie 2004; vor aduga, desigur, in mod obligatoriu, ca regia care a propulsat-o pe scena pe Monica Macovei a fost bine pusa la punct. Si acestia au dreptate.
Insa, adevarul mai complet despre reintoarcerea la libertatea de a alerga pentru o functie rezulta din insumarea celor doua tipuri de lecturi ale iesirii publice a sefului statului in Piata Constitutiei. Traian Basescu e in campanie electorala. Or, in campanie electorala, mai mult decit cu adevar, se lucreaza cu emotie. In privinta operatiunii de producere a emotiei, Traian Basescu stie o multime de trucuri. A inceput bine.
In ce ma priveste, ramine cum am stabilit: va reveni lejer la Cotroceni.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.