Uniunea Europeană a decis limitarea plăților în numerar

Uniunea Europeană a decis limitarea plăților în numerar

ianuarie 19, 2024 0

Parlamentul European a decis limitarea plăților în numerar în Uniunea Europeană la 10.000 de euro. Această nouă regulă face parte din noua legislație de combatere a spălării banilor.

În timp ce unele state, precum Franța, au deja norme mai stricte decât cele ale UE cu privire la plățile în numerar, alte țări – ca Austria și Germania – nu au deloc restricții.

Dispoziția Parlamentului European are drept scop combaterea finanțării terorismului, iar textul de lege, încheiat după doi ani și jumătate de negocieri, va intra în vigoare anul acesta.

Obiectivul acestei legi este de a armoniza reglementările foarte diferite din cele 27 de state membre UE, pentru a detecta și limita tranzacțiile dubioase.

Acest acord „va garanta că escrocii, crima organizată și teroriștii nu își vor mai putea legitima profiturile prin intermediul sistemului financiar”, a declarat ministrul belgian de finanțe, Vincent Van Peteghem, a cărui țară deține președinția semestrială rotativă a Consiliului UE.

Noua lege înăsprește normele cu privire la combaterea spălării banului și finanțarea terorismului impuse băncilor, agenților imobiliari și cazinourilor, precum și sectorului criptoactivelor.

Aceleași norme se vor aplica afacerilor cu bunuri de lux, cum ar fi metalele prețioase, bijuteriile și ceasurile, precum și mașinile de lux, avioanele private și iahturile de lux.

Sunt vizate de această lege și cluburile profesioniste de fotbal și agenții acestora.

Sursa: Tabu.RO

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.