Veverita la cuptor. Plus un paradox: veveritele moarte le salveaza pe cele vii
Englezii au multe gusturi ciudate pentru papilele gustative ale unor „profani”. Auzisem ca se manaca veverite ca o delicatesa. dar nu stiam ca te poti duce la piata, sau la macelarie si sa iei un kilogram de Chip si Dale ca sa faci supa si friptura. Imaginea unei veverite macelarite, fierte, coapte si apoi alunecand in bucati mici catre stomac era pur si simplu grotesca.
Insa cititind acest articol din NY Times (de unde am preluat si poza) am inteles ca exista o logica pentru acest lucru. In Anglia exista doua tipuri de veverite: gri si rosii. Iar cum cele gri s-au inmultit peste masura, le sufoca pe cele rosii. Veveritele rosii sunt insa veveritele traditionale ale Angliei. Ele au fost acolo primele. Cele gri au fost aduse din SUA si Canada. Asa ca, pentru a salva veveritele rosii indicene, englezii le vaneaza si le papa pe cele americane..
Ma intreb daca nu ar trebui sa procedeze si romanii la fel cu cainii maidanezi: pentru a-i salva pe copii si batrani de muscaturi, pentru a nu mai cheltui sume imense cu vaccinarea anti-rabica a celor muscati, pentru a pastra curatenia si a scapa de problema fecalelor de caine imprastiate peste tot,pentru a nu mai fi treziti la 5 dimineata de haite flamande care latra in continuu, poate cainii maidanezi ar trebui prinsi, omorati, iar din pielea lor sa se faca haine, manusi, pantofi (cred ca sunt mai multe motive decat cele ale englezilor pt macelarirea veveritelor).
P.S. Continua nominalizarile pentru topul intelectualilor romani. Aici.