VIDEO. Ați mai văzut un premier vorbind cu atâta patimă despre aducerea banilor în țară? ”Voi merge după ei să vină în România”

VIDEO. Ați mai văzut un premier vorbind cu atâta patimă despre aducerea banilor în țară? ”Voi merge după ei să vină în România”

aprilie 20, 2021 2

Premierul Florin Cîțu se află acum în centrul atenției pentru cazul punctul al conflictului cu USRPLUS, formațiune ai cărei lideri îi cer demisia după ce l-a dat afară din Guvern intempestiv pe Vlad Voiculescu, de la Sănătate.

După prima rundă de negocieri de ieri, Cîțu a vorbit despre unitatea PNL în susținerea sa și a fost intransigent cu partenerii de guvernare: ”Nu negociem Constituția”, a spus primul-ministru.

Dar în afară de această criză politică, premierul a revenit în apele în care se simte cel mai bine: cele ale finanțelor, al căror ”stăpân” a fost ca ministru în vechiul Cabinet Ludovic Orban.

Ieri seară, la Digi 24, pe lângă ambiția sa de a vaccina masiv românii, Florin Cîțu a făcut o declarație care arată determinarea sa de a juca ”pe viață și pe moarte” pentru mai binele economic al României.

Ați mai văzut un premier vorbind cu atâta patimă despre cum se va implica el personal să aducă bani în România?

Citiți frazele de mai jos sau urmăriți înregistrarea video (de la minutul 58:00) și veți înțelege cât de mult suflet pune Florin Cîțu ca economiei naționale să-i fie mai bine după 30 de ani de jaf financiar și mari investiții care ne-au ocolit țara.

  • ”În acest moment, avem așa de multe de făcut, avem aceste vești bune (rating-ul Standard & Poor’s – n.red) pe care trebuie să le capitalizăm, pentru că încă n-am capitalizat. Înseamnă să primim și investitori. Pe lângă ștampila de garanție, să avem și modificările legislative să aratăm că suntem mai prietenoși.
  • Trebuie să aducem investițiile aici. Trebuie să capitalizăm calificativul bun de la Standard & Poor’s, pentru că încă nu am capitalizat. Asta înseamnă să avem și investitori reali în România, companii mari, să putem deschide România. Adică, pe lângă aceste calificative bune de rating de țară poate avem nevoie și de modificări legislative pentru a fi mai prietenoși cu investitorii străini.
  • Nu este o coincidență că România a fost ocilită atâția ani de zile de marile investiții, care s-au oprit în jurul nostru. Trebuie să aduce investițiile aici. Și am spus de foarte multe ori. Eu nu sunt un premier care va sta să vină investitorii. Sunt un premier care va merge după ei să-i aducă în România!”

În general, un prim-ministru nu face astfel de promisiuni, deoarece nu știe dacă se poate ține de cuvânt. Dar Cîțu pare că se agață cu disperare de acest obiectiv, în care crede cu mare convingere: că România poate să ”rupă blestemul” de țară nesigură și instabilă, pentru a deveni magnet puternic al marilor investiții străine.

Primele semne au apărut deja: ratingul de țară e pe plus după OPT ani de cădere sau stagnare, iar vaccinarea – de care depinde masiv economia – merge bine.

Dar e doar începutul. Sunt patru luni care ne arată o coaliție fragilă, în care premierul spune că se va bate pentru prosperitate, dar nu e sigur cât va mai rămâne în funcție. Poate astăzi după-amiază va fi un nou început, care să-i permită să-și vadă visul cu ochii.

N-ar fi doar visul lui, ci al multor oameni care vor o viață mai bună aici, nu departe de casă.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.