Cum m-au agresat în scara blocului cei care ar fi trebuit să-mi protejeze drepturile

Cum m-au agresat în scara blocului cei care ar fi trebuit să-mi protejeze drepturile

mai 17, 2021 6
Abuzurile sunt de toate felurile începând de la listele de întreținere până la limbaj și comportament agresiv. Președinții asociațiilor de proprietari se instalează ca și cum ar fi vorba de condominiul lor și fac abuzuri peste abuzuri, interesele lor fiind de obicei diferite de ale  proprietarilor. 
Opinia publică nu este punctul forte al compatrioților, care preferă să asiste pasiv la abuzuri (nu văd, nu aud, nu vorbesc).
Mulți proprietari care pun întrebări, au parte de abuzuri și agresiuni din partea președintelui asociației de proprietari și a restului membrilor CEx, dar și a vecinilor care nu au opinii, nu vor să fie nici întrebați, dar nici atenționați când greșesc.
Cazul meu recent: după ce președintele asociației de proprietari m-a amenintat verbal, apoi în scris, a trecut de curând la agresiuni fizice.
Zilele trecute, plecam de acasa și am coborât pe scări. A intrat pe ușa interioară, dinspre casa scării, fiul președintelui asociației de proprietari, m-a salutat și s-a dus la lift.
A apărut apoi în ușă și președintele asociației de proprietari, care mi-a ținut calea să nu ies. Nu l-am observat de pe scări, fiind unghi mort.
Am vrut să ies pe lângă el, dar m-a apucat dur de încheieturile mâinilor și m-a agresat fizic.
Îmi reproșa că mi-am permis să pun la parter 3 afișe cu norme pentru asigurarea curățeniei în condominiu. Presedintelui asociației mele de proprietari nu îi place curățenia, iar mai nou este și bătăuș.
Interiorul blocului pare să nu mai fie sigur. 
Tendința este să facă fiecare ce vrea și ce are chef după „legile” personale.
Compatrioți care se pretind civilizați încep să se poate ca interlopii sau mafioții. Îi reclami la Poliție, la Primărie, dar pe lângă că măsurile luate sunt slabe, reacția respectivilor este de a te mai amenința în continuare și de a te agresa.
Nu sunt doar eu ghinionistă. Sunt mii de cazuri ca al meu. Sunt agresate un pic mai mult femeile proprietare, dar li se întâmplă și unor bărbați care doresc să li se respecte drepturile.
Legea asociațiilor de proprietari a băgat dihonia în oameni.
Puterea în asociație i-a făcut pe mulți să se creadă ceea ce nu sunt. Legea pentru ei este legea din casa lor. Femeia proprietară, pentru mulți e bună de cratiță, să fie supusă, bună de amenințat, de jignit, etc.
Nu contează că e inteligenta, școlita și cu competențe reale. Sar pe ea bărbații unui bloc întreg ca să o reducă la tăcere dacă îndrăznește să deschidă gura și să emită opinii. Martorii nu văd, nu aud, nu vorbesc, iar dreptatea în condițiile astea aproape că nu există. 
E clar că nu e de acceptat ca în CEx precum și președintele asociației de proprietari să fie persoane care nu cunosc normele de conviețuire socială, nici legile țării și nici legislația pt asociațiile de proprietari.
Din punctul meu de vedere asta a adus legea pentru asociațiile de proprietari cu toate variantele ei de până acum si anume crearea unor structuri de forță ad-hoc care lucrează pentru interesele lor de diferite naturi.
Organele asociației de proprietari sunt constituite din cine se nimerește, persoane care nu se pricep la probleme, nu știu nici ce înseamnă asigurarea managementului, dar știu să facă pe șefii dictatori.
Administratorii se pricep mai mult la contabilitate, iar restul problemelor se rezolvă după noroc. Sunt destui administratori care fac și ei pe șefii dictatori.
Persoane, fără pregătire profesională corespunzătoare, ajung să aibă funcții de decizie și fac ce le taie capul. Degeaba li se par unora sancțiunile din legea 196/2018 incorecte. Fără să fie profesionalizate nici nu sunt capabile să își vadă greșelile.
Prin legea asociațiilor de proprietari s-a apelat la o soluție de compromis în a da personalitate juridică, pentru rezolvarea unor probleme contractuale cu terți, pentru partea comună a proprietății, dar s-a ajuns să fie încălcate majoritatea drepturilor și libertăților omului.
Proprietarii trebuie să aibă aceleași drepturi cu proprietarii fondatori ai asociației de proprietari. Au și ei în proprietatea comună cotă parte de proprietate, astfel încât dacă au aceleași obligații cu proprietarii fondatori, trebuie să aibă și aceleași drepturi.
Pentru utilități trebuie să existe facturare individuală. Este nevoie și de angajarea unui consilier juridic care să avizeze legalitatea activităților asociației. Acum avizarea legalității aparține cenzorului care de obicei are doar competențe economice și niciun fel de competențe juridice.
La Camera Deputaților sunt 6 inițiative legislative dintre care 4 se pare că vor să distrugă și dramul de drepturi ale proprietarilor din condominii de până acum.
Este de neacceptat!
NOTĂ: Se pare că președintele asociației de proprietari și-a luat blocul pe persoană fizică. Ce are de făcut, nu face, dar ce nu are de făcut, face! Și eu sunt membră în CEx, dar nu sunt chemată la ședințe.
S-au mutat câțiva proprietari noi în bloc în ultimii ani chiar și acum de curând, care au făcut/fac lucrări în apartamente, dar dl.presedinte nu i-a informat/informează ce au de făcut cu deșeurile rezultate, iar oamenii le-au scos/le scot în fața blocului sau le-au predat/le predau unor persoane care efectuează transporturi neautorizate de deșeuri.
Afișul meu conținea informațiile de la imaginile 1 și 2, iar dl președinte după ce m-a agresat fizic a pus afișul de la imaginea 3.
Ildiko Bădescu
Ildiko Badescu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.