Vlad Voiculescu se ia la trântă cu Antena 3 și România TV: ”Văd aici microfoane…”. Gâdea contraatacă

Vlad Voiculescu se ia la trântă cu Antena 3 și România TV: ”Văd aici microfoane…”. Gâdea contraatacă

aprilie 8, 2021 3

Ministrul Sănătății este atacat din toate părțile: conspiraționiști, presa ostilă, Opoziție, chiar și colegi de coaliției, societate civilă. Cumva, este inevitabil: tot ce e mai rău în pandemia actuală se sparge în capul primilor responsabili în domeniu, iar ministerul său este primul pe listă celor care pot fi luați în vizor.

Cu toate acestea, Vlad Voiculescu a rezistat până acum tentațiilor de a intra în ”clinciuri” cu reprezentanții presei critice, uneori chiar agresive.

Dar astăzi însă, probabil extenuat și el de-atâta bombardament mediatic, ministrul a izbucnit la adresa unor posturi TV care l-au transformat în sac de box.

Asaltat de reporteri la ieșirea din instituția pe care o conduce, Vlad Voiculescu le-a răspuns de la obraz trimișilor Antena 3 și România TV, deși nu i-a nominalizat, dar a fost evident că se referă la ei.

”Văd aici microfoane de la televiziuni care promovează ideea că oamenii ar trebui să se trateze acasă. Cred că ar trebui să fim cu toții mai responsabili”, a spus Vlad Voiculescu, în fața căruia, la doar câțiva centrimetri, trona microfonul Antenei 3.

Nu departe de el, cel al RTV.

Mai erau și altele, dar ministrul părea ”împuns” sistematic de reporterii celor două televiziuni menționate. Era doar continuarea unei atitudini ce poate fi văzute zi de zi, seară de seară, la emisiunile în care există un vinovat de serviciu: Vlad Voiculescu.

”Care televiziuni, care televiziuni?”, l-au întrebat, curioși, reporterii interesați de o nominalizare concretă.

”Știți prea bine cine”, a răspuns Vlad Voiculescu, evitând să pronunțe numele acelor posturi TV care parcă și-au propus să-l desființeze public, uitând de imparțialitatea jurnalistică și de dreptul la cuvânt.

”Vă cereți scuze?”, au insistat purtătorii de microfon vizați, care încercau să-i smulgă penitență

”Asta e o minciună (n.r. – ordinul prin care Ministerul Sănătății ar fi dispus înmormântarea în saci a cadavrelor COVID). E o întrebare capcană”, a replicat Vlad Voiculescu.

Imediat, posturile TV arătate cu degetul au preluat mesajul (spus totuși pe un ton foarte civilizat) și au trecut la atac.

”Sunt toate motivele ca acest ministru să plece”, a fost reacția Oanei Zamfir, realizatoare Antena 3 și soția parlamentarului PSD Daniel Zamfir, care a anunțat acum câteva minute că i se va alătura atacului la Vlad Voiculescu și Mihai Gâdea, directorul televiziunii.

În acest moment, la adresa lui Vlad Voiculescu a început un adevărat linșaj mediatic. ”Vlad Voiculescu, afară din Guvern!”, titrează pe burtieră Antena 3.

Pretextul este ”vina” ministrului de a da un ordin care reglementează înmormântarea celor pieriți din cauza COVID, care ar conține ”condiții degradante” pentru familiile morților din cauza COVID.

”Minte cu nerușinare. Spune că pompele funebre sunt de vină dacă morții de COVID sunt aruncați goi în saci”, vituperează Mihai Gâdea.

”În acest moment, Vlad Voiculescu nu mai există. Dan Barna și Dacian Cioloș nu mai pot să-l susțină”, insistă nervos Gâdea.

Foto principal: captură Realitatea Plus

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.