10 voturi pe sectie… PSD face ce stie mai bine

iunie 7, 2009 0

Vroiam doar sa va trimit, daca n-ati apucat deja sa cititi, catre un excelent articol de pe Hotnews in care este dezvaluit mecanismul alegerii Elenei Basescu.

Lliderii de filiale ai PDL au primit , la sedinta Colegiului Director din 25 mai, ordin sa asigure, la alegerile din 7 iunie, cate zece voturi, in medie, pe fiecare sectie de votare pentru Elena Basescu. Pedelistii se bazeaza pe un calcul simplu: in tara sunt in total 17.000 de sectii de votare. Zece voturi pe sectie inseamna 170.000 de voturi. Astfel, EBA ar castiga un mandat la Bruxelles si in cazul unei prezente super-optimiste de 30%. O prezenta mai redusa inseamna emotii mai putine. Candidatii independenti devin europarlamentari daca, potrivit legii legii, aduna mai multe voturi decat asa numitul coeficient electoral national.

PSD tipa la presa
PSD, in ziua alegerilor, are prima stire pe coloana acuzatii la adresa trustului Realitatea Catavencu din cauza materialului filmat de Catavencu in care un agitator PSD promitea bani pentru voturi. Cotidianul a identificat un caz asemanator al celuiasi partid. Si ce stie PSD sa faca cel mai bine? Sa tipe la presa, mai ales ca o stie slabata in aceste momente grele economic pentru toata lumea.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.