2C08 – anticorpul care atacă tulpina DELTA a coronavirusului. Cum acționează el în vaccinuri

2C08 – anticorpul care atacă tulpina DELTA a coronavirusului. Cum acționează el în vaccinuri

august 18, 2021 0

Anticorpul 2C08 este capabil să neutralizeze toate variantele COVID pe care cercetătorii de la Universitatea din Washington le-au analizat.

Varianta Delta a coronavirusului, mai agresivă decât variantele anterioare, a provocat o creștere a infecțiilor, spitalizărilor și deceselor cauzate de această boală.

Cu toate acestea, un studiu realizat de cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Washington a stabilit că această variantă a virusului nu este deosebit de abilă în evitarea anticorpilor generați de vaccinul Pfizer.

Studiul publicat în revista științifică Immunity arată că persoanele vaccinate cu Pfizer au o rezistență mai mare față de varianta Delta. Pentru realizarea studiului, cercetătorii au analizat anticorpii generați de persoanele imunizate cu dozele acestui vaccin.

Anticorpii de la prima tulpină acționează împotriva altor variante

Oamenii de știință au extras celule producătoare de anticorpi de la trei persoane care au primit vaccinul Pfizer. Au crescut celulele în laborator și au obținut 13 anticorpi direcționați împotriva primei tulpini, cea care a început să circule anul trecut.

Au testat dacă acești anticorpi au fost capabili să neutralizeze restul variantelor care au fost generate și care sunt cele mai preocupante: Alpha, Beta, Gamma și Delta.

Oamenii de știință diferențiază două tipuri de anticorpi pe baza capacității lor de a preveni infectarea COVID și uciderea celulelor.

Anticorpii neutralizanți, care sunt mai puternici pentru că previn infecția, și anticorpii non-neutralizanți, care recunosc virusul, dar nu pot bloca infecția pe care o produce. Ambele contribuie la apărarea corpului.

12 din cei 13 anticorpi au recunoscut varianta Delta și, de asemenea, Alpha. Și 8 din cei 13 anticorpi au recunoscut cele 4 variante studiate. Doar un singur tip de anticorpi nu a recunoscut niciuna dintre cele patru variante.

Oamenii de știință au descoperit că 5 din 13 anticorpi au neutralizat varianta Delta, trei au neutralizat Alpha și Delta și doar unul a neutralizat toate cele patru variante.

Cercetătorii au numit anticorpul care a neutralizat toate cele patru variante 2C08. În experimentele pe animale, au descoperit că 2C08 protejează hamsterii de boala cauzată de varianta originală, Delta și de o imitație de beta, arată și ziarul ZEENews, din Noua Zeelandă.

Delta, o variantă „relativ slabă” împotriva vaccinului

Ali Ellebedy (Twitter)

Ali Ellebedy, unul dintre liderii cercetării, a explicat că „în comparație cu vaccinarea, Delta este un virus relativ slab”.

Și el avertizează că „o variantă mai rezistentă, ca Beta, dar care se răspândește la fel de ușor ca Delta, ar fi o adevărată problemă.”

„Anticorpi similari au fost generați la persoanele infectate din Italia și la persoanele infectate din China și la persoanele vaccinate din New York. Deci nu se limitează la oameni de anumite origini sau etnii; nu este generat doar de vaccinare sau infecție. Mulți oameni produc acest anticorp”, a explicat Ellebedy.

În plus, el a descris descoperirea ca fiind grozavă, deoarece 2C08 este” foarte puternic și neutralizează toate variantele pe care le-am testat.”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.