Manipularea lui Cristian Pirvulescu?

octombrie 22, 2009 0

Totul a plecat de aici, de la aceste declaratii ale domnului Pirvulescu date pentru Inpolitics:

Traian Băsescu a reuşit să şocheze PPE! Politicienii europeni au mari probleme să înţeleagă cum un şef de stat preferă o criză politică şi sfidează nişte parlamentari aleşi care au format deja o majoritate.

Replica europarlamentarilor romani din PPE nu a intirziat sa apara:

Declaratiile recente ale lui Cristian Parvulescu, referitoare la presupusele nemultumiri ale Partidului Popular European fata de Presedintele Traian Basescu sunt o nascocire totala. Cristian Parvulescu dovedeste prin declaratiile sale ca nu stie nimic despre viata interna a Partidului Popular, cel mai mare Partid in Parlamentul European. Declaratiile lui Cristian Parvulescu nu au legatura cu realitatea. Ele vin de la o persoana  care nu are acces la activitatea si dezbaterile Parlamentului European.
Partidul Popular European si-a exprimat in mod clar si repetat sprijinul pentru initiativele Presedintelui Basescu, prin vocea lui Joseph Daul, liderul Popularilor din Parlamentul European. Aceste declaratii au fost ignorate de Cristian Parvulescu. In schimb, Cristian Parvulescu a preferat sa dea curs imaginatiei si intereselor sale politice, pentru a dezinforma opinia publica romanească.
Parlamentarii PD-L ai Grupului Popular European dezmint categoric aceste declaratii si resping aceste practici lipsite de onestitate.

La putin timp, au venit si replici de la virful PPE:

Liderii Partidului Popular European si ai Grupului PPE in Parlamentul European, Wilfried Martens si Joseph Daul saluta cu incredere lansarea candidaturii domnului Traian Basescu la un nou mandat de Presedinte al Romaniei.
Partidul Popular European isi declara sprijinul pentru candidatura domnului Traian Basescu la un nou mandat de Presedinte al Romaniei. Admiterea Romaniei in Uniunea Europeana a avut loc in timpul mandatului si cu contributia directa a Presedintelui Traian Basescu.
Am avut placerea sa-l intalnim, de mai multe ori, pe Presedintele Basescu atat in Romania cat si in reuniunile de lucru la nivel inalt ale Partidului Popular European si ale Institutiilor Europene. Am fost de fiecare data impresionati de preocuparea Presedintelui Basescu pentru integrarea europeana profunda a Romaniei cat si de implicarea Presedintelui in dezbaterile asupra problemelor europene majore.
Contributiile dlui. Basescu la rezolvarea unor probleme europene majore, ca securitatea energetica a Uniunii si stabilitatea in zona Marii Negre, sunt binecunoscute si au avut un impact deosebit la nivel european. Partidul Popular European apreciaza, de asemenea, eforturile constante ale Presedintelui Basescu pentru modernizarea statului, combaterea coruptiei la nivel inalt si aplicarea egala a legii in Romania.
Partidul Popular European considera ca, intr-o perioada economica si politica deosebit de dificila, Romania are nevoie de un Presedinte capabil sa sprijine atat eforturile de redresare economica interna cat si prezenta eficienta a tarii in Uniunea Europeana. Suntem convinsi ca un nou mandat ii va permite Presedintelui Basescu sa continue reformele profunde pe care le-a initiat si sa grabeasca aplicarea deplina a normelor si valorilor europene in Romania.
Ii uram succes in alegeri si suntem convinsi ca vom colabora, in continuare, la fel de bine, cu Presedintele Basescu, pentru a promova interesul si vocatia europeana a romanilor.´´

Despre acesta chestiune au mai scris Cristian Preda, si cei de la Contramanipulare.
Cine se compromite intr-o situatie precum aceasta?


VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.