Un om de la Antena 3 propus de PNL la șefia TVR?

Un om de la Antena 3 propus de PNL la șefia TVR?

martie 13, 2021 0

Liberalii i-au propus lui Radu Tudor funcția de președinte director general al TVR, deținută în prezent de Doina Gradea, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Contactat de G4Media.ro, realizatorul emisiunii Punctul de Întîlnire de la Antena 3 nu a dorit să comenteze.

Radu Tudor (50 de ani) a debutat în televiziune la TVR în 2002 iar până în 2004 a fost consilier al fostului director TVR, Valentin Nicolau. Ca jurnalist s-a remarcat în zona analizei militare. La Antena 3 a făcut notă discordantă față de linia generală a postului, ceea ce nu l-a scutit însă de daunele de imagine provocate de prezența cu anii la televiziunea lui Dan Voiculescu.

USR-PLUS și UDMR nu au ajuns la un acord final privind modul în care se vor face nominalizările pentru șefia TVR și a Radioului Public. La ședința de luni a coaliției, discuția despre conducerile televiziunii și radioului public a fost amânată.

Primul nume apărut în spațiul public pentru șefia televiziunii publice a fost un jurnalist chiar din TVR, parte din grupul profesioniștlor marginalizați de PSD.

Având în vedere toată această istorie de compromisuri politice și de trădare a valorilor TVR, în interiorul televiziunii publice s-a format neoficial un grup de profesioniști, mare parte dintre ei marginalizați de guvernările PSD sau trecuți pe linie moartă pentru a nu influența deciziile, care și-au propus să ia taurul de coarne și să transmită noii puteri PNL-USRPLUS-UDMR că a venit momentul ca TVR să fie condusă de un om din interior.

Mihai Rădulescu, omul susținut de profesioniștii din TVR

După mai multe discuții, numele care s-a decantat printre profesioniștii TVR a fost cel al lui Mihai Rădulescu, vechi jurnalist la Redacția Știri a postului național.

În prezent, lucrează la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde este realizator de emisiuni. A absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare. A urmat cursuri de perfecţionare în televiziune, în ţară şi în străinătate, precum şi burse de documentare la sediile UE şi NATO de la Bruxelles.

Mihai Rădulescu face parte din jurnaliștii izolați de toate guvernările PSD, dar cu toate acestea este respectat și de acei angajați ai TVR care simpatizează sau chiar fac jocul PSD în interior.

„Mi-aş dori ca telespectatorii să mă perceapă în primul rând drept omul care le prezintă rezultatul unui efort colectiv de informare şi producţie. În plan strict personal, aş fi tare fericit dacă m-ar vedea, pur şi simplu, ca unul care ştie despre ce vorbeşte. Mai exact, ca jurnalist de meserie, şi nu ca vedetă – termen care, pentru un prezentator de ştiri, mi se pare complet nepotrivit, dacă nu chiar peiorativ. Pe ce mă bazez? Pe o activitate de presă de aproape 20 de ani, dintre care 15 în televiziune.

Am realizat sute de reportaje şi transmisii directe de la marile evenimente politice interne şi internaţionale: activitatea de la Palatul Cotroceni, întâlniri oficiale ale preşedinţilor Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, şedinţe de guvern şi sesiuni parlamentare, reuniuni de vârf ale partidelor politice, campanii electorale, vizite oficiale ale liderilor români în ţări de pe toate continentele, evenimente de interes internaţional, precum Summitul Pământului – Johannesburg 2002, sesiuni ale Adunării Generale a ONU – New York, summit-uri ale Uniunii Europene (Sevilla 2002, Copenhaga 2002, Atena 2003, Dublin 2004, Roma 2004, Bruxelles 2004), summit-uri NATO (Washington 1999, Praga 2002, Istanbul 2004), Jocurile Olimpice – Atena 2004. Am realizat şi moderat emisiuni de televiziune, între care: Ştirea zilei, Prim Plan, TOP 7.ro, +Politica”, scrie în prezentarea făcută de TVR lui Mihai Rădulescu, pe site-ul instituției.

În prezent,  îl regăsim pe Mihai Rădulescu prezentând Telejurnalul pe TVR 1, de la ora 24:00, de luni până vineri. Jurnalistul le propune telespectatorilor o sinteză a informaţiilor zilei.

Detalii, AICI

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.