”Șoșoacoo, ai curaj, vino în Italia să zbieri împotriva lockdown!”. Mesaje ironice din ”Cizmă” după carantinarea masivă

”Șoșoacoo, ai curaj, vino în Italia să zbieri împotriva lockdown!”. Mesaje ironice din ”Cizmă” după carantinarea masivă

martie 13, 2021 1

Românii din Italia (țara din Diaspora unde AUR a ieșit pe primul loc la alegerile din decembrie anul trecut) s-au săturat și de populism.

Pe rețelele de socializare, au început să curgă mesaje care o pun într-o lumină proastă pe Diana Șoșoacă, senatoare aleasă pe listele AUR, care continuă să îndemne lumea în România să nu țină cont de pericolul COVID.

Principalul motiv invocat de aceasta și adepții ei este restrângerea ”libertății de exprimare” prin obligativitatea folosirii ”botniței” (masca de protecție sanitară).

”Italia în lockdown. Șoșoacoo, ai curaj și vino și zbiară aici! Numai în Sardinia nu e, dar nu poți intra fără vaccin”, este doar una dintre postările ironice pe facebook la adresa senatoarei care cere în stradă anularea măsurilor de carantină.

Guvernul italian urmează să anunţe vineri măsuri de izolare pentru o mare parte a ţării începând de luni, între care închiderea şcolilor, a barurilor şi restaurantelor pentru a opri un al treilea val de epidemie care ameninţă să supraaglomereze spitalele din ţară, relatează AFP şi Reuters.

Guvernul condus de Mario Draghi a adoptat vineri în Consiliul de miniştri noi măsuri anti-Covid pentru perioada 15 martie – 6 aprilie, hotărând în special ca regiunile care înregistrează un număr de peste 250 de noi cazuri pe săptămână să intre automat în zona roşie (cel mai mare nivel de risc corespunzător celor mai drastice restricţii).

Clasificarea în zona roşie, în conformitate cu codul de culori în vigoare de mai multe luni, duce la închiderea şcolilor, colegiilor, liceelor şi universităţilor, precum şi a barurilor şi restaurantelor, cu excepţia locurilor care doar vând preparatele culinare pentru a fi consumate în altă parte. Deplasările sunt limitate la cerinţele de muncă, achiziţionarea de produse de bază şi urgenţe de sănătate.

În plus, pentru weekendul de Paşte (3, 4 şi 5 aprilie), întreaga peninsulă va fi clasificată automat ca fiind zonă ”roşie”.

Italia, care săptămâna aceasta a trecut pragul de 100.000 de decese din cauza pandemiei, îmregistrează o creştere accentuată a contaminărilor şi deceselor, în mare parte din cauza tulpinii britanice. Autorităţile au raportat joi 26.000 de cazuri noi şi 373 de decese în 24 de ore.

În funcţie de noile reguli hotărâte, marile regiuni din nord – Lombardia, Piemont, Veneto, Emilia-Romagna -, precum şi Lazio (regiunea Romei) şi Calabria ar urma să treacă în zona roşie, alăturându-se astfel regiunilor sudice Campania, Basilicata şi Molise.

Clasificarea regiunilor urmează să fie anunţată vineri după-amiaza. Pentru compania de cercetare în domeniul sănătăţii GIMBE, creşterea numărului de cazuri noi observate pe o perioadă de trei săptămâni ”confirmă începutul celui de-al treilea val” al COVID-19.

Potrivit preşedintelui companiei, Nino Cartabellotta, în mai mult de jumătate din cele 20 de regiuni din Italia, ”spitalele şi mai ales unităţile de terapie intensivă sunt deja saturate” şi spitalizările sau intervenţiile non-covid au fost anulate.

Noile restricţii severe la nivel naţional ar fi o altă lovitură dură pentru a treia cea mai mare a treia economie a zonei euro, aflată într-o recesiune severă din 2020. Dar, potrivit unui sondaj publicat în weekendul trecut de cotidianul Il Corriere della Sera, 44% dintre italieni sunt favorabili restricţiilor, faţă de 30% cu doar două săptămâni mai devreme, relatează Agerpres.

Italia a lansat planul său de vaccinare la sfârşitul lunii decembrie, dar livrările au încetinit considerabil şi doar 1,8 milioane de persoane – dintr-o populaţie de 60 de milioane – au primit până acum două doze de vaccin

VoxPublica
VoxPublica
One thought on “”Șoșoacoo, ai curaj, vino în Italia să zbieri împotriva lockdown!”. Mesaje ironice din ”Cizmă” după carantinarea masivă
  1. Cornel

    Hai in Marea Britanie ca aici acusi se deschide Royal Albert Hall! Tu oricum poti intra oriunde ca esti parlamentar roman asa ca te poti da in spectacol aici. Promit sa-mi cumpar bilet, indiferent cat costa. Facem si transmisie live pe Facebook sa moara dusmanii de ciuda. Dar pana atunci mai trebuie sa faci vocalize in tara ca la Royal Albert Hall nu te poti prezenta oricum. Dupa spectacol dam o tura pana in fata la Buckingham Palace infasurati in tricolor si ne strigam drepturile. George Simion poate veni cu autocarul si il poate parca in fata la palat. Amenda nu e mare aici! Aduc eu megafonul,de fapt nu aduc fiindca vocea ta va acoperi tot zgomotul masinilor! Poate facem un tur prin toata Europa. Astept romanii din alte tari sa se gandeasca la alte locatii posibile cum ar fi Scala din Milano. Traiasca Romania pitoreasca!

    martie 18, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.