VIDEO. Baronul Morega despre ginerele său prefect USR: ”Eu nici nu suport USR, dacă vreți să știți…”

VIDEO. Baronul Morega despre ginerele său prefect USR: ”Eu nici nu suport USR, dacă vreți să știți…”

mai 12, 2021 0

Dan Ilie Morega, considerat temutul baron transpartinic de Gorj, a intervenit în urmă cu câteva minute la Realitatea Plus pentru a răspunde acuzațiilor legate de faptul că și-a plasat apropiații în funcții-cheie din județ, folosind diverse partide.

Corneliu Răducan Morega este ginerele său, numit prefect USRPLUS de către Guvernul Cîțu – o decizie care i-a dezamăgit masiv atât pe gorjeni cât și pe votanții USRPLUS.

Acesta și-a luat numele ”Morega” după căsătoria cu fiica baronului, ceea ce a fost considerat un gest de supunere față de socrul său atotputernic în județ.

”Și ce, dacă este ginerele meu nu trebuie să fie prefect? Nu are voie? Dacă vreți să știți, eu nici măcar nu suport USR-ul…”, a explicat Dan Ilie Morega asocierea dintre numele său și USR – un partid care a promis ”oameni noi” în politică.

Președintele USR Gorj este deputatul Radu Miruță. Acesta nu a explicat nici până în ziua de azi cum de l-a propulsat prefect pe ginerele baronului Morega, un personaj total incompatibil cu formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș.

În emisiunea de la Realitatea Plus a intervenit și Cosmin Morega, primarul municipiului Motru și nepotul baronului Dan Ilie Morega.

Acesta nu a reușit să explice clar de ce a hotărât să descarce deșeuri pe malul răului care trece pe lângă oraș, dar a acuzat în schimb pe toată lumea că a conspirat împotriva sa.

”E vorba de presa plătită, de un om de afaceri care finanțează filmări cu drona”, a spus Cosmin Morega.

Acesta a primit cadou de la unchiul său un automobil de lux drept răsplată după ce a fost ales primar la Motru (video mai jos).

Și Dan Ilie Morega a acuzat presa pentru scandalurile legate de numele său și al familiei sale.

”E un ziarist care nu a trecut testul psihologic la un serviciu secret, care face presiuni pe oamenii de afaceri din județ”, a acuzat baronul Morega sursa imaginilor în care el este văzut când ia la rost un polițist care îl oprește în trafic și care a fost sancționat drastic ulterior de șeful Poliției Gorj, colonelul Drăghiea.

Dan Ilie Morega a fost condamnat definitiv de justiție, la închisoare, într-un dosar DNA. Cosmin Morega este cercetat și el tot într-un dosar DNA legat de felul în care a gestionat regia de termoficare Motru pe vremea când era director la UATAA S.A. Prefectul de Gorj și ginerele lui Morega nu este parte în niciun dosar penal.

Foto principal: Corneliu Răducan Morega, prefect USR de Gorj (stânga), Dan Ilie Morega, baronul de Gorj (ex-PDSR, PRM, PNL, PNL Câmpeanu) și Cosmin Morega, primarul PSD de Motru (dreapta)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.