News ALERT. Interlopul bănățean, prins în Italia. Acuzat că a comandat asasinarea unui ziarist

News ALERT. Interlopul bănățean, prins în Italia. Acuzat că a comandat asasinarea unui ziarist

iunie 1, 2021 0

Interlopul timişorean Lucian Boncu, condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri şi trimis în judecată pentru că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa, a dispărut în momentul în care a aflat că va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Condamnat în primă instanţă la 12 ani de închisoare pentru trafic de droguri, judecat pentru că a comandat asasinarea jurnalistului Dragoş Boţa (fondator al site-ului pressalert.ro) şi aflat sub control judiciar, interlopul Lucian Boncu s-a prezentat vinerea trecută la Poliţie, conform programului  stabilit prin sentinţa de plasare sub control judiciar, după care a dispărut subit.

Liderul interlop fugar Lucian Boncu a fost capturat, astăzi, de carabinieri în localitatea Latina, de lângă Roma. Acesta a fost ridicat în momentul în care s-a dus să-și depună actele pentru obținerea rezidenței.

Boncu era însoțit de prietenul său, Sorin Udrea, liderul interlop care a plecat din țară în Italia, în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat, anunță pressalert.ro.

Anchetatorii nu exclud ipoteza ca un interlop să fie la originea asasinatului din Arad, în care și-a pierdut viața un om de afaceri patron de fermă piscicolă.

Victima este Ioan Crișan, un om de afaceri deținea una dintre puținele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulți ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câțiva kilometri de municipiu Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apă termală provenită dintr-un foraj adânc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de pește.

Potrivit anchetatorilor, pe mânerul unui pistol verificat ca probă în cazul de asasinat la comandă s-ar fi găsit amprentele lui Boncu.

Dar nu acesta este obligatoriu cel care a executat planul, după cum explică specialiștii antitero.

„Un dispozitiv la 3.000 de euro este un dispozitiv ușor de găsit, ușor de confecționat, dacă ai experiența necesară. Se face în câteva ore”, a explicat, la Realitatea PLUS, Ștefan Lazăr, fost luptător antitero.

Asasinatul a fost orchestrat de cel puțin trei persoane, mai spune acesta.

„Cel puțin un grup format din 3 persoane. Obiectivul lor era detonarea acestui dispozitiv reducând la maxim victimele colaterale. Este nevoie de alegerea momentului prielnic. Cineva trebuie să detoneze, cineva trebuie să plece în urmărire pentru a găsi acel moment prielnic. Cel care confecționează, la fel – cel care a gândit întreaga operațiune”, a explicat Ștefan Lazăr.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.