Liber la ”prăjit creiere” și ”CIP-uri în fund”. România dă o lovitură de moarte antivacciniștilor și aprobă legea 5G
Cea mai la modă teorie a conspirației folosită de cei care se opun vaccinurilor (și care, din păcate, a prins în plasa ei mult public din România, prea mult în raport cu lumea civilizată) este aceea că tehnologia 5G va permite ”ocultei mondiale” să controleze viața pământenilor până la ultimul detaliu, să ne transforme în ”cobai” și chiar să ne ucidă dacă ne opunem planurilor ”Satanei”.
Astfel, pentru o mulțime deloc neglijabilă, tehnologia 5G este cea care a provocat pandemia de coronavirus, deoarece ”a scăzut imunitatea populației”.
De asemenea, au ”prins” la public și bazaconii fără nicio bază științifică, gen bara metalică de la masca de protecție anti-COVID ar fi, de fapt, o… antenă 5G!
Alte aberații despre 5G: undele radio ne vor arde creierul, Bill Gates ne va băga ”un CIP în fund” și multe altele, care în România circulă cu prea multă lejeritate și creează adepți care ulterior sunt folosiți în producerea de violență fizică și anarhie (cum s-a întâmplat în București și în alte orașe din țară cu protestele anti-mască).
Europa a identificat Rusia drept principala sursă a noilor ”focare fake news” împrăștiate în lume cu scopul de a provoca haos și anarhie.
România a ales însă calea occidentală și azi a dat o lovitură de moarte mișcării antivacciniste și conspiraționiștilor, prin votarea Legii 5G.
Astfel, Senatul a adoptat, luni, proiectul Guvernului privind rețelele 5G. Legea a fost adoptată cu amendamente, unul dintre acestea referindu-se la perioada maximă până la care pot fi utilizate echipamentele și programele unui producător căruia îi este retrasă autorizarea. Astfel, echipamentele și programele care parte din nucleul rețelei pot fi folosite pentru o perioadă de cel mult 5 ani de la retragerea autorizării, iar restul echipamentelor pot fi folosite cel mult 7 ani. Legea merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
Fiecare producător de echipamente și programe software 5G va trebui să facă o solicitare pentru obținerea acestei autorizări, solicitare care va fi depusă la ministerul cu atribuții în domeniul Comunicațiilor.
Operatorii telecom nu vor putea folosi în rețele decât echipamente și soluții ale producătorilor avizați de CSAT, însă echipamente și softuri ale unui producător al cărui aviz CSAT este negativ, pot fi folosite pentru cel mult 7 ani, dacă este vorba de elemente ce țin de rețeaua de acces radio, cum ar fi stațiile de bază și transportul traficului aferent acesteia, potrivit unui amendament adoptat în Senat. Pentru elementele ce sunt incluse în nucleul rețelei, termenul maxim de folosire este de 5 ani.
Proiectul de lege prevede și amenzi cuprinse între 1% și 5% din cifra de afaceri pentru utilizarea de către furnizorii de reţele şi servicii de comunicaţii electronice a tehnologiilor, echipamentelor și programelor software în rețelele 5G puse la dispoziție de producători care nu au obținut autorizarea CSAT.
Ce este tehnologia 5G
5G, pe scurt, e a cincea generație a tehnologiei de comunicare radio folosită de rețelele telecom. Primele telefoane mobile, de exemplu, foloseau 2G. Și 2G a însemnat un salt imens în domeniu, pentru că a introdus transmisia digitală, înlocuind-o pe cea analog. Astfel, te poți raporta la fiecare generație astfel: 2G a fost despre apeluri și mesaje text sub formă de SMS, 3G a fost despre apel video realizat printr-o conexiune de date mobile pe telefon, iar 4G a fost despre streaming video prin YouTube, Netflix și altele, relatează Hotnews.
Ca tehnologie de baza, 4G și 5G sunt relativ similare. Dar cel din urmă este mai avansat și, astfel, este gândit să fie mai eficient și din punctul de vedere al reducerii interferențelor între stații și a alocării resurselor de spectru. Internetul pe telefon, cu adevărat, s-a dezvoltat odată cu 3G și a explodat cu 4G.
5G îl va duce la următorul nivel, adică viteze mai mari și capacitatea de-a primi mai mult conținut în același timp. Un scenariu de utilizare pentru clienți obișnuiți poate fi acesta: te uiți la videouri 4K pe telefon. Și asta fără buffering, fără așteptare. Totul wireless, pe orice dispozitiv capabil să fie conectat la internet.
Ce stă la baza oricărei tehnologii wireless e însă unda radio. Așa cum, până de curând, ai putut prinde canale TV doar cu un „lighean” de antenă parabolică și un cablu, iar la radio încă funcționează treaba asta, așa primește și telefonul internet ca să intri pe Instagram și pe alte site-uri. Orice comunicare wireless se face cu o undă radio – sau, mai precis, cu o undă electromagnetică. De la Wi-Fi pâna la 5G și raze X, totul e în zona asta.
Ce diferă, și aici e important de reținut, e energia pe care o propagă. Știm deja că razele X sunt periculoase, dar sunt periculoase în exces. Poți face câteva radiografii pe an, dar câteva radiografii pe zi timp de un an s-ar putea să te omoare lent. De aici pornește și teama de cuptoare cu microunde, dar și frica de 5G.