Orban, abțiguit la Guvern? ”După ce a băut atât de mult, a reluat ședința, dar nu mai era în stare să o conducă”

Orban, abțiguit la Guvern? ”După ce a băut atât de mult, a reluat ședința, dar nu mai era în stare să o conducă”

august 20, 2021 1

Florin Cîțu și Ludovic Orban se află în centrul atenției presei pentru evenimente controversate din trecutul lor îndepărtat sau apropiat.

În timp ce Cîțu este ”bombardat” din toate părțile cu informații despre amenda sa de circulație din SUA sau date din propriul CV, despre Orban încep să apară dezvăluiri chiar mai recente și la fel de grave ca impact public.

Nu e vorba despre readucerea la lumină a informațiilor apărute în presă despre fuga sa de la locul unui accident de circulație, în 2007, ceva ce rivalii săi din tabăra Cîțu au evitat să facă până acum.

Jurnalistul Robert Turcescu, fost moderator la un post TV de știri în momentul accidentului, a relatat pe larg despre evenimentul în care a fost implicat fostul ministru al Transporturilor.

Captură de pe prima pagină a ziarului ”Adevărul”

Turcescu a cerut tranșant ca Orban să apară în spațiul public, deoarece imediat după accident actualul lider al PNL a dispărut subit câteva zile și nimeni nu a putut da de el.

Ziarul ”Adevărul” a titrat: ”Afară cu șobolanul!”, iar ”Evenimentul zilei” a fost chiar mai insinuant, sugerând că Orban era băut: ”Treziți-l pe Orban!”, au titrat gazetarii de la ”Bulina Roșie”.

Presa a relatat atunci pe larg, AICI.

Dar nu acel scandal erupe acum în spațiul public, ci o întâmplare mult mai recentă, culmea, din vremea în care liderul PNL era și prim-ministru, în perioada pandemiei.

Potrivit site-ului stiripesurse.ro, ”ședința din 28 octombrie 2020 ar fi fost condusă de către premierul de la acea vreme după ce ar fi băut pălincă”.

Potrivit unor martori participanți la ședința invocată, Ludovic Orban ar fi consumat băuturi alcoolice, alături de alți colegi din executiv, în spațiul din spatele sălii de ședințe de guvern, unde de obicei este mâncare.

Informațiile STIRIPESURSE.RO mai susțin că această ”petrecere neconvențională” ar fi ținut până la miezul nopții. Totodată, mai mulți miniștri au părăsit ședința de guvern când au văzut starea premierului.

”Aceleași surse au mai precizat că Orban ar fi fost într-o accentuată stare de ebrietate, încât, după ce a băut atât de mult, a reluat ședința, dar nu mai era în stare să o conducă. A respins câteva acte normative, iar după ce l-a văzut în ce stare era, șefa sa de cabinet i-a spus să încheie ședința.”, relatează jurnaliștii.

STIRIPESURSE.RO l-a contactat pe Ludovic Orban pentru a comenta informațiile, însă președintele Camerei Deputaților nu a răspuns, până la momentul publicării articolului.

Miercuri, Ludovic Orban a spus:

”Am fost supus în mod frecvent la testul de alcoolemie şi niciodată nu am consumat alcool la toate testele pe care l-am efectuat. Amendă de circulaţie am luat în campania prezidenţială pentru alegerile din 2004, m-am deplasat la Slobozia, unde erau pregătite autobuze şi autocare pentru votul multiplu pe traseu şi mergeam cu o viteză un pic cam mare şi m-a luat radarul şi am avut trei luni de zile suspendat permisul. Sigur că am mai avut incidente de-a lungul timpului meu, m-am răsturnat cu maşina la Iaşi, cum bine ţineţi minte, dar la fiecare din incidentele care le-am avut – evident s-au derulat toate procedurile legale, niciodată n-am consumat alcool şi de multe ori au fost defecţiuni de natură tehnică care au provocat incidentele”.

Florin Cîțu se află în centrul atenției unor dezvăluiri despre trecutul său, iar atenția presei e justificată de faptul că el ocupă funcția de premier.

Dar Ludovic Orban ocupă o funcție la fel de importantă în stat, cea de președinte al Camerei Deputaților, al treilea om în stat după președintele României și președintele Senatului.

În mod surprinzător însă, doar câteva publicații au relatat despre trecutul îndepărtat sau recent al liderului PNL și despre rolul său în campania mediatică anti-Cîțu.

Jurnalistul Dan Tăpălagă, de la G4Media.ro, nu s-a ferit însă să-i ia în vizor pe ambii. După ce l-a criticat dur pe Florin Cîțu, într-un editorial, a dezvăluit și că Orban s-ar afla în spatele scormonirii în trecutul premierului:

”După ce prietenii domnului Orban au scotocit temeinic prin debaraua premierului, aruncă azi în el cu toate oscioarele găsite în trecutul aventuros al tânărului Cîțu prin America.

Cât despre arătat pisica, tot mai mulți liberali relatează că Orban umbla de luni de zile cu hârtiuța despre accidentul din SUA în servietă și o arăta liberalilor pentru a-i convinge că adversarul său va fi în curând istorie, prin urmare nu merită votat la șefia partidului.

Chiar dacă nu foarte demn, Cîțu rezistă eroic în fața ofensivei totale declanșate de rivalul său politic. A anunțat deja că nu demisionează iar președintele Klaus Iohannis s-a afișat cu el, sâmbătă, de Ziua Marinei, tocmai pentru a transmite public, fără echivoc, că premierul se bucură mai departe de susținere la Cotroceni”, a scris Dan Tăpălagă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.