A băgat Nazare banii românilor în banca Rusiei? Cîțu, război total cu pionii care dau ”cep” bugetului României

A băgat Nazare banii românilor în banca Rusiei? Cîțu, război total cu pionii care dau ”cep” bugetului României

iulie 13, 2021 0

În vremea regimului Dragnea-Tăriceanu, a existat un singur demnitar dedicat afacerilor cu Banca Internațională de Investiții – entitate financiară controlată de Moscova: Orlando Teodorovici, fostul ministrul PSD al Finanțelor.

Pe atunci senator PNL din Opoziției, Florin Cîțu a lovit în plin planurile PSD-iste pentru a cupla banii românilor la banca Rusiei.

”Îl acuz pe Eugen Teodorovici de trădarea intereselor României şi ale aliaţilor strategici. Acest om, care atenţie este minstrul de finanţe al României şi în acest moment conduce şedinţele ECOFIN, a gândit şi plănuit un vehicul financiar prin care Rusia se substituie sancţiunilor UE şi SUA dar îşi continuă expansiune mascată economică în vederea susţinerii financiare a un posibil conflict cu lumea liberă. Împreună cu şeful lui de partid, Liviu Dragnea, a organizat cu (Vladimir-n.red.) Putin şi V. (Viktor-n.red.) Orban o reţea care trădează în mod evident interesele României şi parteneriatele din care România face parte”, scria senatorul pe pagina sa de Facebook.

Cîţu susţinea că, în contextul sancţiunilor impuse Rusiei de către SUA şi UE, Eugen Teodorovici a devenit, printr-o hotărâre a Guvernului, guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii de la Moscova.

Cîțu l-a acuzat pe Orlando Teodorovici de spionaj împotriva intereselor României

“Este Eugen Teodorovici spion rus? Pe 14 noiembrie 2018, Eugen Teodorovici se întâlnea cu Preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii (BII). Banca cu sediul la Moscova, controlată de Putin. România a rămas acţionar al acestei bănci înfiinţate de comunişti, iar în 2018 a majorat participaţia cu 4 milioane de euro. La o zi, guvernul a executat imediat ordinul ruşilor, după întâlnirea lui Teodorovici cu Preşedintele BII, guvernul României aprobă Hotărârea nr. 921/2018 pentru stabilirea nivelului de reprezentare a României în Consiliul Guvernatorilor şi Consiliul Directorilor Băncii Internaţionale de Investiţii şi în Consiliul Băncii Internaţionale de Cooperare Economică. Prin această hotărâre, Teodorovici devenea Guvernatorul pentru România în Consiliul Guvernatorilor Băncii Internaţionale de Investiţii”, a adăugat Cîţu.

Culmea este că această bancă pare să primit acum bani în timp ce Florin Cîțu era premier!

Nu cu voia lui, ci prin mâna și semnătura lui Alexandru Nazare, ex-ministrul de Finanțe abia demis de Cîțu din funcție.

Întrebat dacă va participa România la majorarea de capital a Băncii Internaționale de Investiții cu suma de 14,3 milioane de euro, așa cum ar fi cerut fost ministru al Finanțelor, Alexandru Nazare, premierul Florin Cîțu a răspuns:

„Știți foarte bine opinia mea, chiar de când eram în opoziție. România nu are nimic de câștigat de pe urma participării la această bancă. Sunt foarte multe semne de întrebare despre activitatea acestei bănci. În ceea ce mă privește, sunt total surprins și neplăcut surprins să văd acest memorandum semnat de fostul ministru și dat spre avizare spre Guvern. Nu înțeleg cum de s-a ajuns sau cine l-a convins, și ar trebui să facem o investigație să vedem cine l-a convins că este un lucru bun pentru România să luăm acești bani. Ieri am văzut memorandumul”.

Acesta a confirmat că va trimite Corpul de control la Ministerul de Finanțe.

“Sunt mai multe lucruri la care ne uităm, dar vom începe cu această investigație să vedem cine a decis că este bine pentru România să investească 14,3 milioane de euro într-o bancă a rușilor”, a precizat Florin Cîțu.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.