A căzut internetul în jumătate de lume! Milioane de pagini web și servicii digitale, nefuncționale

A căzut internetul în jumătate de lume! Milioane de pagini web și servicii digitale, nefuncționale

iunie 8, 2021 0

„Eroare 503, Serviciul nu este disponibil.” Este unul dintre cele mai repetate mesaje din ultima oră pe numeroase pagini web din întreaga lume. Mass-media, rețelele sociale și alte portaluri aparținând multinaționalelor majore se confruntă cu probleme serioase pe internet din cauza căderii unei rețele de servere.

Motivul: „Fastly”, furnizor de CDN – o rețea de distribuție a conținutului -, a suferit o întrerupere masivă a serviciului său.

Acest lucru a provocat imposibilitatea de a accesa serviciile online oferite pe site-ul lor de rețelele sociale precum Twitch, Instagram sau Reddit; mass-media precum The New York Times, The Guardian, BBC sau laSexta și companii precum Paypal, Movistar, Spotify sau Google însuși. „Fastly” a anunțat deja că investighează problemele și speră să găsească o soluție cât mai curând posibil.

De fapt, la scurt timp după înregistrarea primelor defecțiuni, însăși compania CDN a publicat o declarație în care a recunoscut că din serviciul lor a apărut o „problemă de rețea” și că vor informa pe site-ul lor web despre testele care sunt efectuate către remediază situația: atunci când redirecționează traficul serverului, actualizează hardware-ul „sau, într-un caz extrem de neobișnuit, rețeaua în sine nu trimite sau nu primește trafic”.

„Fastly” a raportat la 11:58 ora vest-europeană că „investighează” un fel de „impact” asupra performanței serviciilor lor CDN. Din acel moment și timp de o oră au investigat problema care a cauzat această cădere în întreaga lume.

Tocmai, la ora 12:44 au indicat că eroarea a fost „identificată” și au început să corecteze problema pentru recuperarea rapidă a serviciului lor: „Clienții pot experimenta o încărcătură mai mare de origine pe măsură ce serviciile globale se întorc”.

Serviciile IT ale Atresmedia au avertizat că funcționează intermitent. Pe lângă laSexta, acestea sunt unele dintre cele mai importante companii care sunt afectate de acest blocaj, alături de Twitch sau Reddit, Amazon, Stackoverflow, Paypal, BBC, The New York Times, The Guardian, Movistar, Paypal, Spotify, Google , Vodafone, Orange, Caixabank, Pinterest, Tidal sau Instagram, printre altele.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.