A inceput campania. Uitasem

noiembrie 3, 2008 0

A inceput campania si la mine in colegiu. Smarandescu isi plimba masinile de badigarzi, la intimidare probabil. udrea inca n-a venit sa ne bata la usa sa ne invite la vot. Stau intr-un bloc mai ferit, fara piete sau parcuri, dar artificiile se vor auzi oricum.
 Ce vroiam sa spun e ca, asa cum se intimpla de obicei, la noi campania electorala moare in momentul in care incepe. Daca vor foi fost ceva batalii de idei, acestea s-au petrecut deja. Acum, fiecare isi ia primarul (sau seful de consiliu sau ce-o fi iesit) din partid de brat si se plimba prin zona lui imprastiind cu pomeni. ce atitea dezbateri si prostii? Jocurile sint facute deja. Partidele si-au impartit prin blat vreo 80% din Romania si ma cheama pe mine sa ma joc de-a votul.
 Alegerile uninominale sint un soi de locale fara primari. Oamenii sint chemati la vot sa puna stampila pe un imbecil si doar pe unul. Cu listele macar aveam o scuza – alegeam in gând unul tare, cu adevarat bun si spuneam ca am ales partidul pentru el. Acum, nu mi-as putea ierta un vot pentru Udrea, oricat am aparat-o de misoginia unor apucati. de aici pina la votul pentru e totusi cale lunga.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.