Administrația Biden oferă gratuit americanilor 400 de milioane de măști N95

Administrația Biden oferă gratuit americanilor 400 de milioane de măști N95

ianuarie 19, 2022 1

Administrația Biden, care se confruntă cu apelurile experților în sănătate publică de a distribui măști de înaltă calitate publicului american, va anunța miercuri că pune la dispoziție 400 de milioane de măști N95 nechirurgicale, gratuit, în centrele comunitare de sănătate și farmaciile de vânzare cu amănuntul din Statele Unite, anunță New York Times.

Mișcarea, pe care oficialii o numesc „cea mai mare desfășurare de echipament de protecție personală din istoria SUA”, vine la doar câteva zile după ce Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au actualizat ghidul pentru măști pentru a recunoaște că măștile din pânză nu oferă la fel de multă protecție ca măștile chirurgicale sau aparatele respiratoare.

”Respiratoarele” N95, numite astfel pentru că pot filtra 95 la sută din toate particulele în aer atunci când sunt utilizate corect, au fost insuficiente la începutul pandemiei. Conform noii descrieri a măștilor C.D.C., aparatele respiratorii bine adaptate, inclusiv N95, oferă cel mai înalt nivel de protecție.

Miercuri a fost și ziua oficială de lansare a covidtests.gov, noul site web al administrației care le permite americanilor să comande gratuit teste de coronavirus la domiciliu. Site-ul a fost lansat în liniște marți.

Administrația a fost criticată intens pentru că nu s-a mișcat mai devreme pentru a distribui atât teste, cât și măști către public, mai ales că varianta Omicron alimentează o creștere uriașă a cazurilor. Unii experți în sănătate publică au sugerat că guvernul federal ar trebui să trimită măști N95 în fiecare gospodărie.

Jeff Zients, coordonatorul de răspuns la coronavirus al președintelui Biden, a declarat reporterilor săptămâna trecută că administrația „explorează în mod activ” modalități de a face disponibile măști de înaltă calitate.

Casa Albă a declarat miercuri într-o declarație că guvernul va începe să livreze măști N95 către farmacii și centrele de sănătate la sfârșitul acestei săptămâni și că măștile ar trebui să fie disponibile la sfârșitul săptămânii viitoare. Programul va fi la începutul lunii februarie, se arată în comunicat.

Măștile vor proveni din Rezerva Națională Strategică, rezerva de urgență a națiunii, care a fost foarte epuizată la începutul pandemiei, lăsând lucrătorii din domeniul sănătății fără măști și alte echipamente de protecție personală esențiale pentru combaterea noului virus.

O investigație a The New York Times publicată în martie a constatat că, timp de ani de zile, stocul a fost puternic ponderat pentru protejarea împotriva atacurilor bioteroriste; în cea mai mare parte a ultimului deceniu, aproape jumătate din bugetul său a fost cheltuit pentru vaccinul cu antrax.

China a fabricat jumătate din măștile lumii înainte de apariția coronavirusului acolo, iar țara asiatică le aduna, lăsând spitalele din SUA – și restul lumii – să caute provizii. Până în decembrie 2020, Statele Unite se confruntau încă cu o penurie alarmantă de echipamente de protecție personală.

Administrația Biden a promis că va corecta aceste deficiențe. La o audiere la Senat de săptămâna trecută, Dawn O’Connell, secretarul adjunct pentru pregătire și răspuns la Departamentul de Sănătate și Servicii Umane, a declarat că stocul are acum 737 de milioane de măști N95, toate de la producători interni.

Guvernul solicită, de asemenea, propuneri de la companii care au capacitatea de a crește producția la 141 de milioane de măști N95 pe lună într-o criză și care ar putea menține producția la un ritm mult mai scăzut atunci când cererea este mai mică, astfel încât națiunea nu ar fi niciodată prinsă din nou nepregătită într-o urgență de sănătate publică, a spus O’Connell.

Ideea, a spus ea, este ca stocul să „mențină această capacitate pe care o avem în prezent, chiar și atunci când cererea scade”.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.