Adrian Nastase. Doua bucati. Plus CNA. Una, dar tare.

noiembrie 4, 2008 0

Va invit sa vizionati urmatoarele filmulete. Mie mi se par teribil de reusite. Sunt un fel de pamflete audio-video. CNA nu a crezut la fel. Mai jos si motivarea.
Comunicat CNA prin care este sanctionata Realitatea TV:
Filmul difuzat, preluat de pe youtube.com, l-a prezentat pe d-nul Adrian Năstase, aflat într-o vizită în oraşul Mizil, oraş unde va candida la alegerile din luna noiembrie 2008.
La începutul filmului, a fost afişat: ”Zilele Cepturei – ed. a XII-a”. Pe ecran a apărut scris: „Votul te priveşte”. Au fost difuzate imagini de la această sărbătoare, desfăşurată în oraşul Mizil, la care a fost prezent şi d-nul Adrian Năstase. Pe fundal, a apărut un afiş publicitar pentru termopane. În acest context, au fost difuzate două melodii, ambele având ca subiect pe candidatul Adrian Năstase, filmat în diferite ipostaze la manifestarea menţionată.
Redăm fragmente din aceste melodii:
„Termopane, termopane, of, of,
Fă-te deputat,
Termopane, termopane, mă tată,
Fă-te deputat
Termopane, termopane
Fă-te deputat.”
(…)
„Cântec: Crivăţul îmi bate-n casă,
Suflă praful de pe masă, of, of,
Adună din vatră scrum,
Şi mi-l bagă-n living room, of, of,..
Adriane, cine gaia,
Ţi-a dat pe mătuşa aia, of, of,
Că eu dacă n-am mătuşă,
N-am bani nici să-mi iau o uşă
Puradeii îmi îngheaţă,
Tu pleci la vânat de raţă,
Aviara ne pândeşte,
Adi, ursul mi-l pândeşte
Adi, ursul mi-l ocheşte,
Adriane, Adriane…”

Acest cântec a fost însoţit de imagini în care apăreau nişte încăperi dărăpănate, diverse persoane din mulţime şi d-nul Adrian Năstase, ochind cu puşca.
Faţă de conţinutul reportajului preluat de pe youtube.com, membrii Consiliului au constatat că acesta a reprezentat, în fapt, un material publicitar cu caracter negativ, la adresa unui om politic, respectiv a d-nului Adrian Năstase.
O astfel de promovare constituie publicitate politică, astfel cum este definită de prevederile art. 155 alin. (1) din Codul audiovizualului.
Pentru ca această publicitate să poată fi difuzată în mod legal, ea trebuie să respecte dispoziţiile alin. (2) al aceluiaşi articol, în sensul că poate fi transmisă pe posturile de radio şi de televiziune numai în perioadele de campanie electorală.
Or, membrii Consiliului au constatat că nu ne aflăm într-o astfel de perioadă, motiv pentru care omul politic Adrian Năstase (care va fi şi candidat la alegerile din luna noiembrie 2008) nu putea fi promovat nici printr-o campanie pozitivă, nici printr-una negativă, astfel cum a procedat postul Realitatea TV.
data emisiunii respective: 23 octombrie 2008 .
P.S. tema a fost preluata de la comanescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.