Afacerea Maidanezul – Perpetuum mobile de sifonat bani publici

În ultimii 22 de ani au fost capturați peste 2 milioane de câini în România
Peste un milion dintre ei „au murit” în ecarisaje sau au fost uciși. Pentru aceasta s-au folosit aproximativ 750 de milioane de euro din bugetele publice.
Afacerea Maidanezul este un model de afaceri, profitabil pentru operatorii unităților de capturare-ucidere
Acesta este doar un model de afaceri, profitabil pentru operatorii unităților de capturare-ucidere, deoarece în cele mai multe cazuri câinii sunt închiși în cele mai nefavorabile condiții, nu sunt hrăniți corespunzător și nici nu li se acordă îngrijiri medicale.
Banii alocați dispar în condiții dubioase și nici nu sunt folosiți pentru o minimă bunăstarea câinilor.
Viața scurtă și tristă urmată de moarte înseamnă o suferință imensă provocată animalelor, dar și cetățenilor care doresc protecția câinilor și prevenirea înmulțirii lor necontrolate.
Sistemul actual de capturare-ucidere nu este doar extrem de crud și inuman, ci și ineficient
În ciuda practicii din ultimii 22 de ani de capturare și ucidere, numărul câinilor fără adăpost din România a rămas relativ ridicat. Acest lucru demonstrează că sistemul actual este nu doar extrem de crud și inuman, ci și ineficient.
https://www-peta-de.translate.goog/aktiv/rumaenien-strassenhunde-kastration/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro
SOLUȚIA CORECTĂ – microciparea, înregistrarea în RECS și sterilizarea câinilor
Este nevoie de responsabilizarea proprietarilor de câini prin microciparea, înregistrarea în RECS (Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân) și sterilizarea câinilor. Legislație există în acest sens încă din 2013, dar nu se aplică de către autorități.
Metoda capturare-ucidere menține problema nerezolvata și risipește banii publici
Având în vedere rata înmulțirii câinilor, rata abandonului câinilor nedoriți și rata de înlocuire a câinilor capturați, metoda de capturare-ucidere nu face altceva decât să mențină problema nerezolvata și să risipească banii publici.

