Alături de Dan Tăpălagă

mai 14, 2007 0

În Ziua a apărut un fonfleu tipic, fabricat după reţeta SRS, fără nici o dovadă, fără nicio declaraţie dată de cineva. Totul e scris aşa, ca o poveste turnată de cineva în ureche. Dan şi-a dat demisia, chestie perfect normală. Aştept să văd reacţia CRP. Mai jos aveţi scrisoarea lui dată de hotnews.ro.
Dan Tapalaga anunta ca-l da in judecata pe Sorin Rosca Stanescu si pleaca de la Ziua de Cluj
Dragi colegi,
Am decis astazi sa rup orice fel de relatie contractuala cu orice publicatie legata in vreun fel de ziarul Ziua condus de Sorin Rosca Stanescu in urma articolului din 14 mai intitulat „Furt la Justitie”, semnat de Razvan Savaliuc.
Din octombrie 2006 pina astazi, am ocupat functia de director de dezvoltare editoriala la Ziua de Cluj, o franciza independenta din punct de vedere editorial de ziarul condus de Sorin Rosca Stanescu.
Ziarul Ziua scrie pe prima pagina, in numaul de luni, 14 mai 2007, ca „Dan Tapalaga, fost consilier al ministrului Justitiei, s-a confesat unor amici ca o avertiza pe Macovei sa nu mai spuna ca arhiva SIPA se copiaza la greu, intrucat telefoanele ii erau ascultate”.
Precizez din capul locului: nu m-am confesat nimanui in legatura cu cele afirmate in ziar. Totul este o minciuna, o inventie de tip securist si o diversiune sinistra menita sa-l denigreze cu orice pret pe fostul ministru al justitiei, Monica Macovei.
Intrucat afirmatia imi aduce grave prejudicii de imagine am hotarat sa actionez in instanta Ziarul Ziua si pe autorul articolului.
Solicit Clubului Roman de Presa sa ia in discutie acest caz, pe care il consider o incalcare grava a deontologiei profesionale. Nu am fost contactat de nici un reprezentant al ziarului Ziua pentru a-mi putea putea prezenta punctul de vedere. Autorul articolului nu citeaza surse, nu prezinta probe in sprijinul afirmatiilor sale, calcand in picioare elementare reguli profesionale.
Ziarul isi asuma, pe prima pagina, o asa zisa informatie menita sa aduca un spor de credibilitate unui teze aberante, anume ca Monica Macovei ar fi cautat sa copieze arhiva SIPA. Precizez ca, in cele trei luni de zile cat am activat in calitate de consilier al fostului ministru, am asistat la masuri menite sa conserve si sa pastreze in deplina singuranta arhiva SIPA.
Niciodata nu s-a pus problema copierii arhivei. Am convingerea ca atacul din ziarul Ziua impotriva Monicai Macovei se inscrie in seria de calomnii proferate in ultima la adresa sustinatorilor apropiati ai presedintelui suspendat, Traian Basescu.
Regret despartirea de colegii de la Ziua de Cluj, cei mai multi profesionisti si de buna credinta. Sunt convins ca ei inteleg ca gestul meu nu inseamna altceva decat ca raman atasat de valorile in care cred: onoare, onestitate si respect fata de profesia de jurnalist.
Dan Tapalaga
Cluj 14.05.2007

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.