Alertă de HOLERĂ în Suceava! RECOMANDĂRI cruciale pentru populație – Ce trebuie EVITAT

Alertă de HOLERĂ în Suceava! RECOMANDĂRI cruciale pentru populație – Ce trebuie EVITAT

iunie 23, 2022 0

Este alertă de holeră în județul Suceava, după ce în Republica Moldova a fost depistat microbul în probele de apă recoltate din Nistru. Populația este sfătuită să evite scăldatul și să bea apă din surse sigure.

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri după-amiază, o atenționare pentru populație și toate unitățile medicale din județ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

 A fost sporită, astfel, atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, fiind asigurată o atenție deosebită respectării regulilor igienico-sanitare. Totodată, rețeaua medicală din teritoriu a fost atenționată să anunțe imediat DSP dacă apare orice susppiciune legată de un posibil caz.

 

Populația a fost și ea atenționată să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate). Totodată, este recomandată respectarea riguroasă a regulilor de igienă privind spălarea mâinilor, precum și a regulilor privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate. De asemenea, se recomandă evitarea scăldatului în bălți/lacuri a căror apa este necontrolată.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.