Anca Alexandrescu, dezvăluiri bombă după un schimb de mesaje cu Eduard Hellvig. Ce i-a transmis fostul șef al SRI?

Anca Alexandrescu, dezvăluiri bombă după un schimb de mesaje cu Eduard Hellvig. Ce i-a transmis fostul șef al SRI?

februarie 9, 2024 0

Anca Alexandrescu a făcut dezvăluiri bombă după un schimb de mesaje cu Eduard Hellvig, pe care a dorit să-l invite la interviurile „1 la 1” din cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel. Jurnalista Realitatea Plus a dezvăluit faptul că fostul șef al SRI a declinat invitația și a subliniat faptul că nu dorește să influențeze „în niciun fel dezbaterea politică”.

Anca Alexandrescu a precizat că în ultima vreme l-a contactat în mai multe rânduri pe Eduard Hellvig, in legătură cu postările de pe pagina sa de socializare, dar acesta a precizat că nu are nimic de adăugat față de ce a scris acolo.

Ulterior, jurnalista l-a invitat în cadrul emisiunii „Culisele Statului Paralel”, dar fostul șef al SRI a precizat că nu îi poate da curs, din motive care țin chiar de planurile sale de viitor.

RĂSPUNSUL LUI EDUARD HELLVIG PENTRU ANCA ALEXANDRESCU

„Vă mulțumesc pentru invitația în formatul pe care îl lansați. În mod cert, va deveni un reper al dezbaterii care va anima scena publică românească în acest an plin. Este din păcate și motivul pentru care sunt nevoit să declin solicitarea.

De când am renunțat la rolul de director al SRI, numele meu a fost atribuit mai multor construcții și funcții, lucru care contrastează cu planurile mele actuale.

În realitate, nu doresc să influențez în niciun fel dezbaterea politică, așa cum cred că ar fi potrivit pentru cineva care a deținut timp de opt ani o astfel de funcție. Mă concentrez în schimb pe o atitudine civică activă, exclusiv în nume personal, în care să mă refer pe rețelele de socializare la pericole și oportunități pentru societatea noastră în context larg.

Este un privilegiu pe care nu l-am avut de mult timp, dar pe care intenționez să îl conserv pentru perioada următoare.

Vă doresc succes în noua emisiune, sunt convins că va înregistra audiențe semnificative.

Cu prietenie, Eduard Hellvig”

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.