Andrei Baciu A DEMISIONAT de la șefia Casei de Asigurări de Sănătate, pe fondul scandalului legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie

Andrei Baciu A DEMISIONAT de la șefia Casei de Asigurări de Sănătate, pe fondul scandalului legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie

decembrie 11, 2023 0

Andrei Baciu și-a anunțat, luni, demisia de la șefia Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, pe fondul scandalului legat de achizițiile de vaccinuri în pandemie. În dosarul legat de cheltuirea a circa 1 miliard de euro pentru achiziția unor vaccinuri care nu au fost folosite sunt cercetați atât fostul premier Florin Cîțu, cât și doi miniștrii ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihailă.

Andrei Baciu a anuțat că-și dă demisia ca urmare a „informațiilor apărute în spațiul public”.
 

Andrei Baciu, audiat la DNA, în dosarul vaccinurilor

 
„Aleg să îmi înaintez demisia de onoare datorită angajamentului meu față de principiile etice și morale în care cred și pe care le-am susținut întotdeauna, și nu dintr-o obligație legală.
 
De-a lungul a nouă ani de când m-am întors în România și în special în ultimii patru ani, în rolurile pe care le-am avut în timpul crizelor globale pe care România le-a traversat, am acționat cu un respect neclintit pentru legislație, instituții și cetățeni. Medic fiind, am pus mereu pe primul loc binele pacienților.
 
Am încredere deplină în actul de justiție, convins fiind că adevărul și dreptatea vor prevala.
Vă mulțumesc și vă sunt recunoscător tuturor pentru încrederea și susținerea pe care mi le arătați,” a scris Baciu. 
 
 
 
 
 
Andrei Baciu a fost vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activității de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2, cât timp a fost condus de către Valeriu Gheorghiță, apoi șef al comitetului de vaccinare anti-Covid.
 
Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.