Andrei Caramitru, cu ochii pe atacul lui Putin din Marea Neagră: ”Au aruncat 4 bombe în fața navei!”

Andrei Caramitru, cu ochii pe atacul lui Putin din Marea Neagră: ”Au aruncat 4 bombe în fața navei!”

iunie 23, 2021 0

Incidentul din Marea Neagră în care forțele armate ruse au întins la maximum nervii aliaților NATO a ajuns și pe agenda tranșantului analist Andrei Caramitru – un binecunoscut simpatizant al SUA din perspectivă economică și geopolitică.

”O nava de război britanică a fost atacată de ruși. Au tras în direcția ei și un bombardier a aruncat 4 bombe în fața navei. Că cică ar fi intrat în apele teritoriale ale Rusiei din largul Crimeei (care, de fapt, sunt apele teritoriale ale Ucrainei, nimeni nu a recunoscut ocupația)”, a scris Andrei Caramitru pe facebook.

Mesajul său este menit să le arate românilor indiferenți la viața lumii că există un risc major ca destinul nostru de țară să fie afectat din cauza tensiunilor Rusia-Occident.

O navă militară rusă a tras focuri de avertisment în direcția distrugătorului britanic HMS Defender, anunță ministerul rus al Apărării, care susține că nava britanică a intrat în apele rusești din Marea Neagră.

Navele de război ale Marinei Regale britanice au intrat în Marea Neagră în această lună, pe fondul situației tot mai încordate între Rusia și Ucraina, relatează Sunday Times.

Desfășurarea navelor britanice în largul coastei Ucrainei este menită să demonstreze solidaritatea cu partenerii NATO de la Kiev și din regiune după ce președintele Statelor Unite, Joe Biden, a decis să anuleze desfășurarea a două nave de război americane în Marea Neagră, de teama escaladării crizei provocate de masarea trupelor rusești în zonă, scrie G4Media.ro.

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.