…Andrei Postelnicu: de ce "de ce?" + Pavel Stratan

aprilie 15, 2009 0

…de ce scrie Andrei Postelnicu un comentariu intitulat chiar asa – „De ce?” – in Evz?
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/847500/ANDREI-POSTELNICU-De-ce/
De ce a simtit nevoia unei incursiuni retrospective in intreaga-i viata, din perspectiva moralitatii, o incursiune pe alocuri emotionanta, din care nu lipsesc referirile la profesoare, parinti, valorile Occidentului, s.a.m.d., doar pentru a ne anunta la sfarsit ca a cceptat functia de consilier pe probleme de comunicare a lui Mircea Geoana?
Eu, unul, cred ca raspunsul e evident: pentru ca-i era/este rusine – ceea ce-i intotdeauna un semn bun. Vrea sa ne explice si sa-si explice in proprii ochi decizia luata. Succes!
Oarecumva in aceeasi linie, aflu ca Pavel Stratan a fost „emblema Partidului Comunsitilor” in Republica Moldova. L-am descoperit intamplator acum cativa ani si i-am gustat din plin stilul de inceput (Eu beu – Amintiri din copilarie…) Intre timp, am mai aflat de la persoane care-l cunosteau direct ca „i s-a urcat la cap” dar am refuzat sa cred. Acum nu mai refuz.
Dupa cum spuneam intr-o alta postare, testul libertatii se dovedeste de multe ori mai dificil decat cel al dictaturii. Morcovul e mai puternic, pentru ca mai insidios, decat batul. Ce zice diavolul? „oare chiar asa a zis Dumnezeu despre pomii din gradina raiului?” Cum incearca sa-l corupa pe Iisus in pustie? Cu forta? Amenintarea cu forta? As! E mai subtil: mangaie piticii si face promisuni.
Asta e – ce sa facem?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.