Arșinel dezvăluie cum l-a salvat vaccinul: ”Am făcut febră ușoară, doar 37,3”

Arșinel dezvăluie cum l-a salvat vaccinul: ”Am făcut febră ușoară, doar 37,3”

aprilie 20, 2021 0

Alexandru Arșinel și soția sa, Marilena, au ajuns acum patru zile la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală. Cu o febră ușoară și dureri de cap, actorul a făcut un test COVID la rugămintea familiei și așa a descoperit că este infectat.

Soții Arșinel s-au vaccinat împotriva COVID cu prima doză de la Pfizer, în ianuarie, iar rapelul la sfârșitul lui martie, după cum el însuși a declarat în această seară la Antena 3. Însă deși nu a trecut nici o lună de la a doua doză, soții Arșinel au făcut acum o formă ușoară a bolii.

”Am făcut rapelul la sfârșitul lui martie. Am o formă, hai să zic, ușoară spre medie. Medicii mi-au spus că în special la cazul meu și al soției au înregistrat progrese deosebite în tratarea bolii. Am făcut puțină febră, doar un 37,3. Azi am vorbit cu doctorul Marinescu și mi-a zis: curând veți ieși din spital”, a mărturisit actorul la ”Sinteza Zilei”.

Într-un interviu pentru Pro TV, Arșinel a descris istoria acestei îmbolnăviri în care vaccinul pare să fi fost salvator.

Alexandru Arșinel: M-a luat puțină durere de cap, puțină temperatură și când spun puțină, chiar puțină. Și atunci copiii mei care au avut mi-au spus ”tată, trebuie să faci un test”, iar la test am ieșit că am covid.
Reporter: Soția cum se simte?
Alexandru Arșinel: Nu aș spune că se simte foarte rău, dar nu se simte normal”.

Alexandru Arșinel: ”Ce să vă spun, noi suntem apărați totuși de vaccinul pe care l-am făcut. Noi am făcut vaccinurile amândouă, deci în mod normal gust, miros și alte treburi nu trebuie să apară în dialogul nostru”.

 

Gheorghiță: Rata de fatalitate este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate

Valeriu Gheoghiţă spune că există persoane, în mod deosebit cele vulnerabile, care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient de crescut al anticorpilor încât să fie protejate, însă chiar şi în aceste cazuri riscul de complicaţii este semnificativ mai scăzut.

„Pot să vă spun că ne-am uitat la rata de fatalitate care este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate comparativ cu persoanele nevaccinate, deci categoric că avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele care sunt vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecţie”, precizează Valeriu Gheoghiţă.

Adrian Marinescu, medic primar Matei Balș, a declarat: ”Cred că în primul rând vaccinul ne salvează viața. Am o mare posibilitate de a face o formă ușoară, care să fie limitată. Nu am ajuns să am complicații și gândiți-vă ce înseamnă pentru o persoană vulnerabilă, care este în vârstă și are afecțiuni cronice și ce risc ar avea dacă nu ar fi vaccinată și ce risc ar avea dacă ar face infecția, ar putea să facă o formă severă, care să îi pună viața în pericol”.

În ultimele 24 de ore, alți 2.931 de români au aflat că au COVID-19, iar oficial sunt înregistrate 237 de decese, inclusiv ale unor persoane care nu împliniseră 39 de ani. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internați acum 1.448 de pacienți.

Foto principal: captură Antena 3

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.