Așa va arăta mașina UBER. Monovolum 100% electric, fără manete, doar cu o tabletă bună la toate
Compania britanică Arrival finalizează dezvoltarea unui vehicul cu emisii zero conceput pentru compania de transport persoane UBER.
Prototipul este deja foarte avansat și, prin prisma primelor sale imagini, se constată că rupe barierele față de conceptul anterior. Sedanurile tradiționale folosite de multinaționala nord-americană Uber pentru a opera în principalele orașe ale lumii vor fi înlocuite cu autovehicule compacte monovolum.
Proiectul dezvoltat de compania Arrival a urmat o foaie de parcurs foarte specifică pentru a concepe un mijloc de transport care să garanteze o utilizare intensivă fără probleme, de până la 50.000 de kilometri pe an.
În plus, inginerii companiei britanice au prioritizat aspecte cheie precum vizibilitatea, confortul, costul service-ului și siguranța, pentru a se adapta la cerințele profesionale ale acestei platforme de transport cu șofer.
Poziția de conducere are un scaun ridicat și un parbriz mare înclinat, pentru o vizibilitate ușoară. Ambientul mașinii prezintă un aspect foarte simplu și tehnologic, în stilul lui Tesla, și conține doar un volan cu două butoane integrate și două pedale, frână și accelerație.
Totul este conceput pentru a ușura viața profesioniștilor Uber care, după cum subliniază cei de la Arrival, petrec de obicei până la zece ore de conducere pe zi.
Mai mult spațiu decât într-un Rolls-Royce
În plus, automobilului îi lipsește un panou de instrumente și are un singur ecran tactil situat în centrul planșei de bord și orientat către șofer, ecran responsabil pentru furnizarea tuturor informațiilor necesare și servind drept interfață pentru controlul funcțiilor mașinii.
La rândul său, scaunul pasagerului este modular și poate aluneca înainte și rabata complet pentru a lăsa mai mult spațiu pasagerilor din spate care, conform producătorului britanic, se bucură de mai mult spațiu pentru picioare decât la un Rolls-Royce.
Și pentru a face călătoria mai confortabilă pentru pasageri, Arrival încearcă să ofere un spațiu maxim, de unde și formatul său de minivan, dar și luminozitate prin integrarea unei suprafețe mari de sticlă în caroserie, care se extinde pe întregul acoperiș.
Deși caracteristicile sale tehnice nu au fost încă dezvăluite, mașina Arrival are mecanică 100% electrică pentru a face față tranziției ecologice care va fi obligatorie la nivel mondial din 2040.
Pe de altă parte, planurile sale industriale au în vedere începerea producției în masă în termen de un an și să facă primul lot de livrări până la sfârșitul anului 2023. Uber nu va fi singurul client al Arrival, ci va fi cel principal.
Platforma nord-americană a VTC, care are și alți parteneri printre mărcile generaliste (Renault și Volkswagen), și-a anunțat și intenția ca toate vehiculele sale să fie alimentate cu baterii până în 2030.
(Sursa: El Motor)