Spania a vaccinat deja, în doar 3 zile, 5% din copiii între 5 și 11 ani. Țara cu cea mai bună imunizare colectivă

Spania a vaccinat deja, în doar 3 zile, 5% din copiii între 5 și 11 ani. Țara cu cea mai bună imunizare colectivă

decembrie 20, 2021 0

Spania a injectat vaccinul împotriva coronavirusului la 5% dintre copiii cu vârsta între 5 și 11 ani în primele trei zile ale campaniei de vaccinare, potrivit datelor anunțate duminică de premierul Pedro Sánchez, care consideră această grupă de vârstă ca „obiectiv prioritar”.

Copiii sunt considerați cea mai mare sursă de infectare tratată cu prea multe lejeritate, deoarece în general nu au simptome și pot transmite virusul la părinții și bunicii lor mai vulnerabili, al căror sistem imunitar poate pierde lupta cu SARS-CoV-2.

Sánchez a convocat conferința președinților regionali miercuri după-amiază, înainte de noul val de coronavirus.

„Vom reuni din nou toți președinții pentru a revizui situația pandemiei și a evalua noi măsuri pe care le putem implementa în următoarele săptămâni”, a spus el într-o declarație instituțională.

Șeful Executivului de la Madrid a trecut în revistă numărul de infecții și incidența acumulată:

„Spania înregistrează o incidență de 5,11 cazuri la 1.000 de locuitori în 14 zile, ceea ce este încă foarte jos decât cel din țările vecine, dar nu ne putem relaxa. Situația ne avertizează asupra unui risc adevărat și real. Trebuie să ne intensificăm acțiunile în fața răspândirii virusului”, a indicat Sánchez, care a făcut apel la cooperare instituțională și co-guvernare cu comunitățile pentru a face față creșterii infecțiilor care complică situația din Spania chiar la porțile Crăciunului.

Pentru ședința de miercuri, Guvernul nu are pe masă o nouă stare de alarmă sau măsuri drastice, mai ales că spitalizările nu sunt în creștere în ciuda creșterii infecțiilor, deși președintele dorește să discute posibile măsuri coordonate pentru a evita extinderea pandemiei. de control.

„Este de evidențiat diferitele caracteristici ale acestui nou val, care, cu un număr mai mare de infecții, avem cifre de spitalizare și internări în UTI mai mici decât anul trecut. Vaccinurile funcționează”, a afirmat el.

Spania se află de vineri la cel mai înalt nivel de risc de transmitere, după ce a depășit 500 de cazuri la 100.000 de locuitori (5 la mie).

Internările covid în Spania aproape s-au triplat într-o lună, cu 6.667 de pacienți spitalizați, reprezentând 5,3% din ocupația spitalicească per total bolnavi indiferent de boală (COVID și restul), dintre care 1.306 sunt în ATI, ceea ce reprezintă o ocupație de 14% din paturile de Terapie Intensivă.

Datele sunt încă cu mult sub cele mai grave momente ale crizei de sănătate, în privința deceselor și a presiunii asupra sistemului sanitar.

În cele mai grave momente ale crizei pandemice din 2020, spitalele erau depășite din cauza valului de bolnavi COVID, autoritățile fiind nevoite să construiască rapid spitale de campanie pentru infectați.

Acum, în ciuda creșterii rapide a infectărilor, Spania prezintă dovada celei mai eficace campanii de vaccinare. Spitalele nu sunt asaltate, decesele sunt foarte puține în raport cu infectările totale și cu alte țări din vestul UE, iar viața se desfășoară aproape normal, fără mari restricții.

Vineri, la 33.359 de noi infectați într-o singură zi, numărul deceselor a fost de ”numai” 41, o rată a mortalității infinit mai mică decât în România.

La începutul lunii noiembrie, COVID-19 ucidea un român la fiecare trei minute – nicio ţară din lume nu mai are în prezent o astfel de rată de mortalitate în raport cu populaţia.

Pe 2 noiembrie, România înregistra aproape 600 de morți într-o singură zi (591 decese COVID), la un total de 11.073 de persoane infectate.

 

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.