Avem si noi "ungurul" nostru: CTP

februarie 17, 2009 0

Dadeam pe aici, zilele trecute, textul „S-a umplut paharul” al editorialistului maghiar despre tigani. Am primit de la un amic si echivalentul romanesc semnat de CTP:

  • Raffael Sandor şi Ivan Sztojka sunt indivizi care măsoară aproximativ 1,70 m. Sunt scunzi, ţigani şi urâţi. Marian era un băiat ca un catarg de steag, foarte înalt, alb, puternic şi arătos. „Îi eclipsa”, spune un martor, „ştia să se distreze frumos”. Simplul fapt că Marian avea 2,11 m, că era relaxat şi vesel cu prietena lui era de ajuns ca să ceară trei lovituri de cuţit în inimă?

Cit curaj sa scrii exact ce gindeste tot poporul furios, alb si frumos!
Toata lumea ii da inainte cu curaj si isi recunoaste din ce in ce mai multe ginduri „incomode”: ca tiganii sint de fapt uriti si mai scunzi, ca toti fura si le curge un singe gresit prin vene si ca noi n-avem nici o vina pentru ca ei au in „gene” crima. Sintem pe drumul cel bun, ce sa mai zic. Eu sint de vina ca sint „corect politic”. Discu’ia cu PC-ul e prea fina pentru meleagul de aici. Imi doresc doar sa fiu corect. Si cred ca ce-a scris CTP este rasist. punct.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.