Avioane rusești aruncă „obiecte explozive” în Marea Neagră. Cel mai amplu atac rusesc, de la începutul anului

Avioane rusești aruncă „obiecte explozive” în Marea Neagră. Cel mai amplu atac rusesc, de la începutul anului

noiembrie 2, 2023 0

Armata rusă face încercări nereușite de asalt în șase direcții, susține Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultimele 24 de ore, trupele Kievului au respins 45 de atacuri ale forțelor Moscovei. Armata ucraineană mai susține că „situația operațională în estul și sudul Ucrainei rămâne dificilă”. Ucraina a intrat în ziua 617 a războiului.

Ucraina a anunţat că Rusia a bombardat peste 100 de localităţi, în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel mai amplu bombardament în cadrul unui singur atac de la începutul anului, care s-a soldat cu cel puţin patru morţi. 

Războiul dintre Ucraina și Rusia se îndreaptă spre o nouă etapă de lupte statice și de uzură, o fază care ar putea permite Moscovei să își refacă puterea militară, a declarat comandantul-șef al armatei ucrainene. Într-un articol pentru The Economist publicat miercuri, generalul Valeri Zalujnîi a declarat că armata sa are nevoie de noi capacități militare cheie și de inovație tehnologică pentru a ieși din noua fază a războiului, aflat acum în cea de-a 21-a lună.

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Ucraina pierde războiul, în ciuda proviziilor de noi arme de la NATO, relatează BBC News. El a spus că Ucraina a suferit pierderi grave în timpul luptelor din Zaporojie, Herson și Donețk. Afirmațiile sale nu au putut fi verificate.

Minele terestre și alte dispozitive explozive au ucis 264 de civili în Ucraina de la începutul invaziei ruse, a anunțat Statul Major al Forțelor Armate ucrainene.

Sursa: Newsinn

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.