Bai fratele meu Domn Calin Popescu-Tariceanu

august 30, 2008 0

E buna asta cu „in Romania exista 2 partide si o adunatura”! Sigur vei primi felicitari, „bai, fratele meu” domn Tariceanu, de la cei care sint oripilati full-time de iesirile in decor ale lui TBasescu. Un partid: PNL. Al doilea partid: PSD. Ambele, cf Tariceanu,  „demne de respect”. Adunatura: PD-L. Mai exact, nu o simpla adunatura: ci „o adunatura de prosti”. Totusi, „bai fratele meu” domn liberal cu papion cu pretentii de inalta societate si cu apucator de manechin parvenit, nu strica sa te uiti mai atent la tine in ograda! Nu exclude ca poti sa dai cel putin de o caruta intreaga.
Pe de alta parte, Calin Popescu-Tariceanu vrea modificarea Constitutiei. Vrea neaparat ca Romania sa fie sau republica parlamentara sau monarhie constitutionala. Liberalul lui peste prajit care tine ca alegerile parlamentare sa fe simultante cu cresterea pensiilor, care vrea canalul Dunare-Bucuresti, dar care nu e in stare sa faca in 4 ani de cind e premier macar citiva km de autostrada ca lumea zice ca „există în România o instituţie, instituţia prezidenţială care iese din acest cadru. Ea nu face parte din această arhitectură constituţională şi nu e supusă controlului sau nu face parte din echilibrul instituţional”. Si mai zice ca vrea una dintre cele doua variante de mai sus pentru ca nu doreste ca Romania sa fie asemenea tarilor estice, foste sovietice. (Franta fiind, pe rationamentul lui Tariceanu, si ea o tara din imediata vecinatate geografica si ideologica a, de pilda, Kazakstanului).
Asta inseamna, intre altele, ca liberalii sint siguri ca in 2009 nu il poate bate nimeni pe Basescu intr-o confruntare directa la urne.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.