Barack Obama – un Geoana mulatru?

noiembrie 10, 2008 0

Ideea circula, nu am inventat-o eu. Va imaginati ca nu se refera la faptul ca lui Obama i-ar placea, ca si lui Geoana, sa joace tenis 🙂
Nu! Ea e mult mai aproape de sintagma aplicata de Ion Iliescu actualului presedinte al PSD.
Iata primele gafe ale noului presedinte dintr-o seria lunga, anticipez eu; o seria de care presa, hipnotizata de starul Obama, va incerca sa ne tina cit mai departe.
Asadar:
1. „Vineri, democratul a fost nevoit să ceară scuze fostei Prime Doamne americane, Nancy Reagan, pentru o glumă deplasată făcută la adresa acesteia. Întrebat de jurnalişti dacă a cerut sfaturi foştilor preşedinţi americani, Obama a replicat: „Am vorbit cu toţi care mai trăiesc încă. N-am vrut să fac ca Nancy Reagan, ştiţi voi, şedinţe de spiritism“.”
2. „Dacă Obama pare să aibă o viziune clară pentru economie, politica externă îi pune deja probleme. După o discuţie telefonică între Obama şi preşedintele polonez, Lech Kaczynski, Varşovia a anunţat că Obama a promis să continue proiectul scutului american antirachetă.”
Mai multe detalii, aici!
Adaugati si aceste zece gafe inventariate de colegii mei de la EVZ. Precum si faptul ca, in fata stralucirii noului star, comediantii din SUA au descoperit ca rezervele de umor le-au cam scazut.
La tema, recomand si lectura acestui interviu.
PS. In cu totul alt registru, dati-mi voi sa va recomand un blog foarte bun al unui eseist si prozator delicios: Radu Pavel Gheo.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.