Barcelona va controla capacitatea plajelor cu… informatori

Barcelona va controla capacitatea plajelor cu… informatori

mai 6, 2021 0

Consiliul municipal din Barcelona va controla capacitatea pe plajele orașului prin intermediul informatorilor.

În acest fel, municipalitatea va renunța la senzorii și camerele video pe care le-a instalat anul trecut și care au actualizat informațiile în timp real pe o pagină web, astfel încât utilizatorii să le poată consulta.

Chiar și așa, pagina va rămâne operațională, astfel încât utilizatorii să poată consulta ocupația plajelor, a explicat directorul Departamentului Plaje, Patricia Giménez, în declarațiile acordate jurnaliștilor, de joi.

Primăria a activat săptămâna aceasta controlul capacității plajei ca măsură împotriva COVID-19 pentru a evita aglomerația, un serviciu care va fi format din opt informatori și 24 de controlori de acces care vor fi pe plajă și doi coordonatori împărțiți în două schimburi.

În luna mai, vor funcționa de luni până duminică de la 10:00 la 19:00.

În sezonul de vârf, de la sfârșitul lunii mai, dispozitivul va fi extins cu un total de 22 de informatori, 24 de controlori de acces și doi coordonatori repartizați pe două schimburi, care vor fi operaționale de luni până duminică de la 10:00 la 8:00 pm.

Datele de intrare colectate de informatori vor fi transferate pe site-ul web, unde vor fi raportate prin categorii bazate pe procente și culori: de la verde la roșu în funcție de afluxul din fiecare moment; verde corespunde unei capacități mai mici de 40%, galben de până la 60%, portocaliu de până la 80% și roșu mai mult de 80%.

Protocolul prevede, în cazul unei ocupări foarte mari, care nu permite garantarea distanțelor, închiderea accesului în cel mai scurt timp posibil pentru ca datele să fie distribuite utilizatorilor și, dacă este necesar, să fie solicitat sprijinul Gărzii Urbane.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.