Basescu. Schizofrenia ideilor

iulie 14, 2009 0

Ati vazut si ati auzit discursul lui Traian Basescu cu ocazia plecarii Monicai Iacob Ridzi din Guvern? Ati simtit incrancenarea, gravitatea, tonul si sclipirea demonica din ochi atunci cand a infierat-o pe fosta sa favorita? Sau pe ziaristii care au dat-o in gat pe amica fiicei sale mult iubite? Mai jos citatul.

„Este o remaniere care are loc pe fondul unei crize morale cu doi parteneri politicieni şi mass-media. O bătălie pentru banii publici dusă de mass-media şi oameni politici slabi care pun la dispoziţia media bani publici”

Va vine acum sa credeti ca urmatoarele vorbe erau rostite de acelasi om cu putin timp in urma?

„Nu mă duceţi în subiecte minore pentru mine. Ăsta este un subiect care ţine de Parlament, de partide, de premier. În ceea ce priveşte viaţa parlamentară, nu e treaba mea, este treaba altora”

Aceasta schizofrenie a rationamentului prezidential ma duce cu gandul la faptul ca Basescu este in criza de idei si ca lupta anticoruptie cu care si-a legitimat prima alegere la Cotroceni are nevoie de noi tinte. Ceea ce demonstreaza ca lupta in sine si nu rezultatul ei este mai importanta pentru Basescu.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.