Basescu si nevoia de inteligenta

iunie 22, 2008 0

“Va rog, si intrebarile trebuie sa probeze un minim de inteligenta”, a spus Traian Basescu atunci cand o ziarista a incurcat merele cu perele si i-a pus o intrebare gresita din punct de vedere al logicii. Intrebarea in sine este irelevanta. Conteaza raspunsul presedintelui si reactia breslei.
Tot ce pot sa spun este ca am fost la destule conferinte de presa, unde am auzit intrebari cu adevarat tampite si care nu tradau nici macar o fantoma de inteligenta din partea celor care le puneau. De aceea, cred ca Basescu a exagerat. Dare pe de alta parte, politicienii romani si-au facut un obicei din a profita de intrebarile stupide in favoarea propriei lor imagini. Din acest punct de vedere, replica lui Basescu reprezinta o noutate in domeniu si, ca orice noutate, provoaca reactii din cele mai stranii.
De intrebari inteligente nu are nevoie numai Basescu. Ci fiecare dintre consumatorii de media. Unii reclama acest fapt pe forumuri, pe bloguri sau pe site-urile ziarelor la rubrica de comentarii on line. Basescu a facut-o in felul sau. De asta, cred ca si reactia breslei ziaristilor a fost exagerata.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.